Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από την πρόταση για συνεννόηση -συναίνεση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στέκεται απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρούν πως η πρόταση Τσίπρα είναι προσχηματική και πως έχει ως στόχο την επικοινωνιακή διαχείριση κρίσιμων θεμάτων.

Κανείς στη Χαριλάου Τρικούπη δεν ξεχνάει πως έχει συμπεριφερθεί ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και πριν κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το Γιώργο Παπανδρέου.

Όλοι επικροτούν τη σκληρή στάση που υιοθέτησε από χθες η Φώφη Γεννηματά πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συμβούλιο για το ασφαλιστικό.

Στη Χαριλάου Τρικούπη λένε ναι στη συνεννόηση για τα εθνικά ζητήματα, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με κυβερνητικά θέματα ας πορευτεί η κυβέρνηση μόνη της αφού πρώτα ξεκαθαρίσει αν μπορεί ή όχι να κυβερνήσει.

Η κυρία Γεννηματά επίσης δεν ξεχνάει πως έφτασε η χώρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και αφού ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί απέναντι της πως δε θα κάνει εκλογές. Αλλά και μετεκλογικά, καθώς ήταν προειλημμένη η απόφαση του να επαναλάβει τη συνεργασία του με τον κ. Καμμένο.

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να εγκλωβιστεί σε έναν τέτοιο διάλογο και πως δεν πρόκειται να πει ναι σε αποφάσεις, όπως το ασφαλιστικό, που έχουν ήδη ληφθεί. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν στη Βουλή όσα δέχθηκε ο κ. Τσίπρας από τους δανειστές στο θέμα του ασφαλιστικού.

Την ίδια ώρα 16 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για το φορολογικό των αγροτών θέλοντας να πιέσουν την κυβέρνηση και να κερδίσουν πόντους στη μάχη της αντιπολίτευσης, με δεδομένο πως η ΝΔ βρίσκεται σε διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.