Στην ανάμιξη του Προκόπη Παυλόπουλου στα θέματα της καθημερινής πολιτικής αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm o υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας, επίσης, σε σχέση με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ότι ''a la carte συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει''.

Όπως τόνισε:

Σέβομαι και τιμώ τον κ. Παυλόπουλο, αλλά βλέπω μια ανάμειξη στα θέματα της καθημερινής πολιτικής από την Προεδρία, η οποία προσωπικά μού γεννά ορισμένα ερωτηματικά και κάποιες δηλώσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου ή μια σπουδή να διαπιστώσει η Προεδρία ότι δεν μπορούμε να έχουμε πολιτικές εξελίξεις πριν από το τέλος του 2016…

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παυλόπουλος έχει τη δυνατότητα τώρα να παίξει το δικό του θεσμικό ρόλο. Αυτή η σύσκεψη από τη φύση της γεννά ερωτηματικά και είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει τακτικά πλεονεκτήματα και καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τη συναίνεση. Εκτός εάν η σύσκεψη αυτή είναι ομολογία της αδυναμίας του πια να κυβερνήσει.

Σε σχέση με την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

Να τα ξεχάσει αυτά ο κ. Τσίπρας, διότι συναίνεση a la carte δεν μπορεί να υπάρξει. Καταγγέλλω τον κ. Τσίπρα για τακτικισμό, δεν είμαι βέβαιος ότι εννοεί πραγματικά τη συναίνεση και νομίζω ότι θέλει να φέρει τη ΝΔ σε δύσκολη θέση και γι’ αυτό επιλέγει να κάνει τη σύσκεψη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Άρα, για να συνομιλήσω με κάποιον ειλικρινά, πρέπει να γνωρίζω τις προθέσεις του.

Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του κ. Τσίπρα και δεν του έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη για αυτά που λέει. Εξάλλου, είναι ηθικά έκπτωτος με όλα τα ψέματα που έχει πει και γιατί να τον πιστέψω τώρα;

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το σενάριο να στηρίξει η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση Τσίπρα τονίζοντας ότι ''ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμμένο. Εάν θέλει να διαμορφώσει μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν στη Βουλή άλλα, πιο πρόθυμα κόμματα για μια άλλη κυβέρνηση από αυτή που βλέπουμε σήμερα. Η ΝΔ να ψηφίζει a la carte όλες τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, να αφήνει τον κ. Τσίπρα να αλώνει το κράτος και να οδηγεί την οικονομία στα τάρταρα και να τσακίζει τη μικρομεσαία επιχείρηση; Όχι, σ’ αυτό το έγκλημα εμείς δεν θα συμμετάσχουμε''. 

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού στις 13 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι '' είναι εφικτό, αλλά έχω ζητήσει από την ΚΕΦΕ το αργότερο μέχρι την Κυριακή να αποσαφηνιστεί η ημερομηνία των εκλογών και να οριστεί η 13/12, εφόσον πειστούμε απόλυτα ότι μπορούν να διεξαχθούν εκλογές – που πιστεύω ότι μπορούν να διεξαχθούν σ’ αυτήν την ημερομηνία''.