Με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, ώστε να έχει την πλήρη εικόνα για τα αγκάθια του ασφαλιστικού που θα τεθούν στο αυριανό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι οι κύριες συντάξεις, για τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας επιζητεί τη συναίνεση των άλλων κομμάτων, προκειμένου να μην υποστούν περικοπές. Η κυβέρνηση σημειώνει με νόημα ότι οι αρχηγοί «θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους», όχι μόνο για όσα έγιναν κάποτε, αλλά και για τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία.

«Στόχος μας είναι να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις» επεσήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου και τον γεγονός γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη

Στη βάση αυτή ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει μια ενιαία θέση από τα κόμματα, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιρρίπτει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, στις πολιτικές των προηγούμενων ετών. Όπως τονίζουν πηγές της κυβέρνησης, τα κόμματα που κυβέρνησαν παλαιότερα θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των πεπραγμένων τους και τη σημερινή κατάσταση των ταμείων. 

«Οι συνεχείς μειώσεις τα τελευταία χρόνια δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα» επεσήμαναν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι αντί για παραμετρικές παρεμβάσεις χρειάζεται μια δομική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, με εξορθολογισμό και κοινωνική δικαιοσύνη.