current views are: 12

27 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:13

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη βουλευτή με τις υπερωρίες

«Στο πρόσωπο της Μαρίας Θελερίτη και κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  που διαπομπεύεται  με τόσο ανοίκειο  τρόπο, ο κύριος στόχος είναι το κόμμα, o ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί  όλο αυτό το σύμπλεγμα (συμφέροντα, ΜΜΕ, αντιπολίτευση)   δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα  πως αλλάζουν τα πράγματα και κάποιοι δικαιολογημένα τρομάζουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Δημοσίευση 18:13’

«Στο πρόσωπο της Μαρίας Θελερίτη και κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  που διαπομπεύεται  με τόσο ανοίκειο  τρόπο, ο κύριος στόχος είναι το κόμμα, o ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί  όλο αυτό το σύμπλεγμα (συμφέροντα, ΜΜΕ, αντιπολίτευση)   δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα  πως αλλάζουν τα πράγματα και κάποιοι δικαιολογημένα τρομάζουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Στο πρόσωπο της Μαρίας Θελερίτη και κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  που διαπομπεύεται  με τόσο ανοίκειο  τρόπο, ο κύριος στόχος είναι το κόμμα, o ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί  όλο αυτό το σύμπλεγμα (συμφέροντα, ΜΜΕ, αντιπολίτευση)   δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα  πως αλλάζουν τα πράγματα και κάποιοι δικαιολογημένα τρομάζουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, με αφορμή την καταγγελία του Χάρη Θεοχάρη ότι η εν λόγω βουλευτής έλαβε χρήματα υπερωριών πάνω από 5.000 ευρώ, ενώ ήταν αποσπασμένη στα γραφεία του κόμματος.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση:

Όλος αυτός ο θόρυβος λοιπόν γίνεται για τα οφειλόμενα που δεν ήταν (όπως τα «αδέκαστα» media διατυμπανίζουν όλες αυτές τις μέρες) 5.764,48 αλλά 2.718,90 και αφορούσαν δεδουλευμένες υπερωρίες (βεβαιωμένες ανά μήνα) της  Θελερίτη Μαρία για τα έτη 2013 και 2014. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας 113,29 ευρώ για κάθε μήνα, όπου σημειωτέον τα είχαν λάβει  όλοι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα κόμματα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την ίδια με την αιτιολογία ότι  εργαζόταν  στα γραφεία του Σύριζα. 

Και εξηγεί ότι ονόμος δίνει το δικαίωμα απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων στο κάθε κόμμα:

Ο λόγος που είχε αποσπαστεί στο Σύριζα μετά τις εκλογές του 2012 δεν ήταν για να προετοιμάσει την υποψηφιότητά της (όπως πολύ θέλουν ευθέως ή αφήνουν να εννοηθεί), αλλά γιατί λόγω των ιδιαίτερων σπουδών της, της εμπειρίας και της γνώσης της στην Τ.Α.  Το κόμμα λοιπόν κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που του παρέχει ο νόμος, αποσπά περιορισμένο αριθμό  δημοσίων Υπαλλήλων, ιδιαιτέρων και ειδικών προσόντων. Εργάστηκε δε στην νέα υπηρεσία για δύο χρόνια  σε ημερήσια απασχόληση, μετακινούμενη καθημερινά στην Αθήνα, χωρίς καμία άλλη κάλυψη πλην του μισθού της. Δεν διεκδίκησε τίποτε παραπάνω. Ο νέος εργοδότης, ως όφειλε έστελνε κατάσταση υπερωριών εντός του προβλεπόμενου ορίου, ενώ η ΠΕΔ με τη σειρά της, ως υποχρεούτο, δεν κατέβαλε το ποσό μηνιαίως παρά  με καθυστέρηση 2 ετών, επειδή εργαζόταν στα γραφεία του  ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι για την αποφυγή «κακόπιστων συνειρμών», η εν λόγω καταβολή πραγματοποιήθηκε λόγω αλλαγής του Δ.Σ. και του προέδρου της ΠΕΔ, «οι οποίοι αναγνώρισαν τα οφειλόμενα  και έπραξαν τα δέοντα»:

Η καταβολή των υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων του Δημοσίου που εργάζονται στα κόμματα ρυθμίζονται από το 2003(Ν. 3205/03 και σύμφωνα  με την ΚΥΑ της 1/2/2013, με Αρ.Πρωτ. οικ. 2/10903/0022 η οποία αναφέρει ότι  «Για τους υπαλλήλους που διατίθενται ή αποσπώνται στα παραπάνω Γραφεία δηλ. ( Γραφεία των Βουλευτών, των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και του Γραφείου του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ίδιας περίπτωσης Β από νομικά πρόσωπα και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των οποίων η μισθοδοσία δεν βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, η αποζημίωση για υπερωριακή εργασία, θα καταβάλλεται από τις Υπηρεσίες που ανήκουν οργανικά οι παραπάνω υπάλληλοι.» 

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν κακόπιστοι συνειρμοί  και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, οι οποίοι συνδέουν την καταβολή της συγκεκριμένης υπερωριακής απασχόλησης με το Ν.4325/2015,αναφέρουμε ότι η εν λόγω καταβολή πραγματοποιήθηκε λόγω αλλαγής του Δ.Σ. και του προέδρου της ΠΕΔ, οι οποίοι αναγνώρισαν τα οφειλόμενα  και έπραξαν τα δέοντα.


σχετικα αρθρα