Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας πως δεν εμπιστεύεται τον κ. Τσίπρα και τον κάλεσε να «ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε γιατί δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό δίνοντας ένα παράδειγμα. «Στην επιτροπή εθνικού διαλόγου για την Παιδεία», η συντριπτική πλειοψηφία είναι φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε.

Αλλά όπως επεσήμανε, στην αντίστοιχη επιτροπή για το ασφαλιστικό, ο Σάββας Ρομπόλης που προορίζεται για πρόεδρός της, δεν είναι ούτε αυτός ανεξάρτητος καθώς κατέβηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε πως για το ασφαλιστικό, θα περιμένει την πρόταση της κυβέρνησης. «Εμείς έχουμε άποψη για το ασφαλιστικό που διαφέρει τόσο με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με των άλλων κομμάτων. Έχουμε πει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους ανθρώπους της παραγωγής» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

Θα την καταθέσουμε στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός αύριο θέλει να βάλει μία ρώτα συνεργασίας για να έχουν να ασχολούνται οι άνθρωποι της αντιπολίτευσης για να μπορεί αυτός να κυβερνά.  Το ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα της χώρας. Εμείς λέμε ότι η κυβέρνηση εξελεγη τον Σεπτέμβριο για να λύσει και το ασφαλιστικό. Περιμένουμε την πρότασή της για να αντιπαραβάλουμε τη δική μας. 

«Επί του ασφαλιστικού θα τοποθετηθούμε όταν έρθει το νομοθέτημα στη Βουλή» επανέλαβε. 

Τόνισε επίσης πως ούτε ο ελληνικός λαός έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. «Το εκφράζω και εκ μέρος του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας εξελέγη και τον Σεπτέμβριο με ψέμματα» είπε και συνέχισε:

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα προβλήματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έλεγε προεκλογικά. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Και δεν το λέω για να τον ταπεινώσω, είναι μία διαδικασία κάθαρσης. Πρέπει να πει στον λαό ότι αυτά που έλεγε ήταν δημαγωγικά και ψεύτικά. Εμείς εδώ είμαστε για να του δώσουμε πολλές από τις προτάσεις που κάναμε προεκλογικά.

«Αυτό που προέχει είναι να πείσουμε την κυβέρνηση να παραδεχθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και μετά μπορεί να μας ζητήσει την βοήθειά μας» κατέληξε.