Η συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο θα γίνει σε βαρύ κλίμα. Στο ΠΑΣΟΚ ειναι εξοργισμένοι με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς πιστεύουν πως δεν είναι ειλικρινής η προσπάθειά του για συνεννόηση και πως επιδιώκει να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση.

Η κυρία Γεννηματά έχει αποφασίσει να στριμώξει τον κύριο Τσίπρα καθώς θα του υπενθυμίζει συνεχώς τα όσα έκανε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι σαφές πως στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να κάνουν τον κύριο Τσίπρα να παραδεχτεί πως δεν μπορεί να κυβερνήσει, γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν πως ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ τα οποία για ακόμη μία φορά προσπαθεί να τα αναγάγει σε προβλήματα της χώρας.

Η κυρία Γεννηματά είναι αποφασισμένη να μην επιστρέψει τέτοιες κινήσεις. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει απέναντι της τον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθεί σκληρό ροκ. Στο ΠΑΣΟΚ προγραμματίζουν μια μεγάλα ανοιχτή συγκέντρωση-ενημέρωση για το ασφαλιστικό όπου επιθυμούν να εκθέσουν την κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση την οποία κατά το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ποτέ. Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει μέσα από περιοδείες να επαναφέρει στο κόμμα ψηφοφόρους που έχουν φύγει και που τώρα αισθάνονται προδομένοι και από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βλέπουν και το κενό εξουσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν ,καθώς έχουν σκληρύνει και θα σκληρύνουν ακόμη περισσότερο την στάση τους, απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Στις συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη πολλά στελέχη επιμένουν πως πρέπει άμεσα το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει εθνικό σχέδιο για τη χώρα και να το επικοινωνήσει στην κοινωνία.