ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφώνησαν για το ασφαλιστικό, συμφώνησαν πλην της ΝΔ σε κείμενο για το προσφυγικό (Live blogging)

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2015, 10:49 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2015, 20:56
Διαφώνησαν για το ασφαλιστικό, συμφώνησαν πλην της ΝΔ σε κείμενο για το προσφυγικό  (Live blogging)
Facebook Twitter Whatsapp

Με διαφωνία των πολιτικών αρχηγών στο ζήτημα του ασφαλιστικού και συμφωνία των κομμάτων πλην της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με διαφωνία των πολιτικών αρχηγών στο ζήτημα του ασφαλιστικού και συμφωνία των κομμάτων πλην της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «Κάποιοι αρχηγοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η κυβερνηση πρότεινε δήθεν μείωση συντάξεων και ότι εκείνοι διαφώνησαν. Το αντίθετο. Η κυβέρνηση κάλεσε τα πολιτικά κόμματα σε έναν εθνικό διάλογο για βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς περικοπές, και εκείνοι δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ένα τέτοιο κείμενο».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πάνος Καμμένος τόνισε στο συμβούλιο έγινε διάλογος για μεταναστευτικό, για την συνταγματικη μεταρρύθμιση και ασφαλιστικο.

Στο προσφυγικό σύμφωνα με τον κ. Καμμένο υπήρξε απόλυτη συμφωνία με εξαίρεση τη ΝΔ που επικράτησαν οι υποψήφιοι που προερχονται από Σαμαρά και ΛΑΟΣ οι υπόλοιποι συμφώνησαν με τα αιτήματα προς την ΕΕ. «Ζητήσαμε την ενίσχυση της χωρας από την ΕΕ για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό. Ξεκαθαρίσαμε οτι δεν τίθεται θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία. Η εθνική αυτή θέση θα βοηθήσει την κυβέρνηση» δήλωσε.

Για το ασφαλιστικό ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι η μόνη λύση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού χωρίς να υπάρχουν περικοπές στις συντάξεις. «Όμως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ διαχώρησαν τις θεσεις τους» είπε και πρόσθεσε ότι πρότεινε να υπάρξει διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για τη ζημιά που υπέστησαν τα Ταμεία από το PSI.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η όλη διαδικασία για το προσφυγικό ήταν σχέδιο για το ασφαλιστικό.

«Ο κ. Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των ξένων για το ασφαλιστικό. Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ενότητα των πολιτικών για να πείσει τους ξένους. Αυτό δεν θα περάσει. Ο κ. Τσίπρας θα αποτύχει σε αυτό το πονηρό σχέδιο. Τι στήριξη να παράσχω όταν έχουν ήδη υπογράψει μείωση των συντάξεων» είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι το «παίζουν» αντιμνημονιακοί για να κερδίζουν ψήφους.

Παράλληλα ανέφερε ότι ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί όπως εξήγησε «θεωρούμε ότι οι 153 βουλευτές είναι ισχνή πλειοψηφία που θα καταρρεύσει στην πρώτη δυσκολία».

 

Δείτε πως μετέδωσε το Newpost την σύσκεψη σε live blogging

Live bloging*