Άναψαν τα αίματα έξω από την αίθουσα που αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο καβγάς έγινε μεταξύ του Τέρενς Κουίκ και του Γιώργου Κουμουτσάκου, με αφορμή την ενημέρωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλης στους δημοσιογράφους, σχετικά με τις προθέσεις Τσίπρα. Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωνε τους δημοσιογράφους πως θα συζητηθεί το προσφγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση και εξηγούσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση επιτροπής για το ασφαλιστικό, προσπαθεί να δημιουργήσει μια βάση διαλόγου με τα κόμματα και δεν είναι δεσμευτική η ημερομηνία για ασφαλιστικό και αγροτικό.

Ο κ. Κουμουτσάκος θεώρησε υπονομευτική την ενέργεια και «θεσμικό ατόπημα» όπως είπε «για να δημιουργήσει κλίμα την ώρα της σύσκεψης». Είπε πως «δεν θα έπρεπε να γίνει, και ότι η Νέα Δημοκρατία ήρθε να ακούσει. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να προσπαθεί να χειραγωγήσει την ενημέρωση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η διαδικασία.

Αμέσως απάντησε ο εκπρόσωπος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Τέρενς Κουίκ, λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο ένας πρώην διπλωμάτης να θέλει να χειραγωγήσει τους δημοσιογράφους», χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του κ. Κουμουτσάκου «τραγική». 

Στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη εξηγούσε ότι δεν ο ο ρόλος της να χαλιναγωγεί την ενημέρωση.