Την διαφωνία της στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εξερχόμενη του προεδρικού Μεγάρου μετά την μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι για το προσφυγικό συμφώνησε σε ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση της πολύ σημαντικής Συνόδου Κορυφής ενώ για την αναθεώρηση του Συντάγματος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπου όλα τα κόμματα θα διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό η κυρία Γεννηματά τόνισεότι δεν συζητήθηκαν σε βάθος και για αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια κοινή ανακοίνωση. Ξεκαθάρισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν σε καμία περίπτωση μείωση των συντάξεων.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Γεννηματά:

Πιστεύω στον διάλογο και την πολιτική συνεννόηση. Γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα και γιατί αυτό απαιτούν όλοι οι πολίτες από εμάς. Όμως αυτός ο διάλογος και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων απαιτεί από όλους σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία.
Εμείς δεν διστάσαμε να αναλάβουμε και κόστος και ευθύνη όταν η χώρα μας έφτασε σε οριακή στιγμή.
Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Όμως δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα.
Γιατί αυτά δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας, αντίθετα είναι άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού του ελληνικού λαού.
Δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Πρωθυπουργού, για τη δημιουργία δύο επιτροπών που οδηγούσαν σε παράκαμψη των διαδικασιών της Βουλής.
Πιο συγκεκριμένα, θέλω να αναφερθώ στο θέμα του προσφυγικού. Συζητήθηκε σε βάθος, συμφώνησα σε ένα πλαίσιο κυρίως για την αντιμετώπιση της πολύ σημαντικής Συνόδου Κορυφής. Υπάρχει γι αυτό και ανακοίνωση που θα βγει από την Προεδρία. Όσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, έχουμε εκφραστεί δημόσια, θεωρούμε ότι χρειάζεται τολμηρή μεταρρύθμιση, τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση. Η Κυβέρνηση δεν έχει παρά να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και εκεί όλα τα κόμματα θα διατυπώσουμε τις απόψεις μας. Βεβαίως, ξέρετε όλοι, ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, άμεσα από αυτή τη Βουλή. Το διεκδικούσαμε από την προηγούμενη Βουλή, όμως δεν το δέχτηκε αυτό ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του.
Έρχομαι στο θέμα του ασφαλιστικού που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν συζητήθηκε σε βάθος όλες αυτές τις ώρες, δεν συζητήθηκε καθόλου επί της ουσίας όλες αυτές τις ώρες. Γι αυτό και δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια κοινή ανακοίνωση. Τις κόκκινες γραμμές μας ο Πρωθυπουργός τις γνωρίζει. Τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια. Εάν δεν μπορεί να το χειριστεί, ας μας το πει. Είναι άλλης τάξεως ζήτημα.
Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή. Δεν αρκούν τα ευχολόγια γι αυτό το ζήτημα από την πλευρά της Κυβέρνησης. Θα συνιστούσα σε όσους από την πλευρά της Κυβέρνησης επιχειρούν σπέκουλα εναντίον μας στο θέμα αυτό, να δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μειώσουν τις συντάξεις.
 Σας ευχαριστώ.