Για υποκρισία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Αντιπολίτευση μετά την συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων κατηγόρησαν την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα και ξεκαθάρισαν πως δεν θα ψηφίσουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Σε δήλωσή του ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ότι προσήλθε στη σημερινή συνάντηση με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής που δημιούργησε, όπως είπε, σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας.

«Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η ίδια πιστεύει στον διάλογο και την πολιτική συνεννόηση γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα και γιατί αυτό απαιτούν όλοι οι πολίτες από εμάς.

«Όμως αυτός ο διάλογος και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων απαιτεί από όλους σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία. Εμείς δεν διστάσαμε να αναλάβουμε και κόστος και ευθύνη όταν η χώρα μας έφτασε σε οριακή στιγμή. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Όμως δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα. Γιατί αυτά δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας, αντίθετα είναι άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού του ελληνικού λαού» είπε.

Για λάθος δρόμο που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας μίλησε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών δεν λύνουν τα προβλήματα της κοινωνίας ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παράσχει προτάσεις. 

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λέβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η σημερινή σύσκεψη ήταν ένα σχέδιο για να πείσει του Ευρωπαίους για το Ασφαλιστικό.

««Είναι μια προσπάθεια πίεσης προς τους Ευρωπαίους προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει κάτι στο ασφαλιστικό, ενώ δίνει τα πάντα στο προσφυγικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.