Δημοσκόπηση: Οι πέντε από τους οκτώ... στη Βουλή

Δημοσκόπηση: Οι πέντε από τους οκτώ... στη Βουλή

Από τα οκτώ κόμματα της Βουλής, μόνο τα πέντε θα έμπαιναν τώρα στη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 18,4% λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 14,9%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 4,5% και ΚΚΕ με 4,4%. Αυτά είναι τα πέντε κόμματα που θα έμπαιναν στη Βουλή. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτός θα έμεναν Ποτάμι (2,2%), ΑΝΕΛ (2,1%), Ένωση Κεντρώων (2,3%), Λαϊκή Ενότητα (1,9%). 

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της εικόνας της κυβέρνησης στους πολίτες, μόλις δύο μήνες μετά τη θριαμβευτική νίκη της στις εκλογές, είναι το γεγονός πως στο ερώτημα «Εαν σε επόμενη ψηφοφορία, η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία, τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός», οι περισσότεροι (37,8%) ζητούν οικουμενική κυβέρνηση. Το 25,8% ζητά να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα για τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο σε εκλογές, ενώ το 23,5% ζητά συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Σε πτώση είναι και η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας προηγείται μεν του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 41,8% έναντι 28,5% αλλά όταν οι πολίτες καλούνται να αξιολογήσουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, η εικόνα αλλάζει.

Προσφυγή στο δημοψήφισμα: 64,9% αρνητικές γνώμες, 33,8% θετικές 

Σύγκρουση με τους εταίρους, με αιχμή τον Γιάνη Βαρουφάκη: 63,8% αρνητικές γνώμες, 33% θετικές 

Προσφυγή στις κάλπες τον Νοέμβριο: 68,9% αρνητικές γνώμες, 29,5% θετικές 

Συμφωνία για το 3ο Μνημόνιο: 70,2% αρνητικές γνώμες, 28,7% θετικές 

Εκ νέου σχηματισμός κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ: 71,4% αρνητικές γνώμες, 25,4% θετικές

Το 39,2% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ποσοστό 36,5% θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά μια βαθιά κρίση και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανέλθει και μόνο το 21,3% θεωρεί πως η κρίση είναι παροδική!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο