Από τα οκτώ κόμματα της Βουλής, μόνο τα πέντε θα έμπαιναν τώρα στη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση18,4% λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 14,9%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 4,5% και ΚΚΕ με 4,4%. Αυτά είναι τα πέντε κόμματα που θα έμπαιναν στη Βουλή. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτός θα έμεναν Ποτάμι (2,2%), ΑΝΕΛ (2,1%), Ένωση Κεντρώων (2,3%), Λαϊκή Ενότητα (1,9%). 

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της εικόνας της κυβέρνησης στους πολίτες, μόλις δύο μήνες μετά τη θριαμβευτική νίκη της στις εκλογές, είναι το γεγονός πως στο ερώτημα «Εαν σε επόμενη ψηφοφορία, η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία, τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός», οι περισσότεροι (37,8%) ζητούν οικουμενική κυβέρνηση. Το 25,8% ζητά να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα για τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο σε εκλογές, ενώ το 23,5% ζητά συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Σε πτώση είναι και η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας προηγείται μεν του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 41,8% έναντι 28,5% αλλά όταν οι πολίτες καλούνται να αξιολογήσουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, η εικόνα αλλάζει.

Προσφυγή στο δημοψήφισμα: 64,9% αρνητικές γνώμες, 33,8% θετικές 

Σύγκρουση με τους εταίρους, με αιχμή τον Γιάνη Βαρουφάκη: 63,8% αρνητικές γνώμες, 33% θετικές 

Προσφυγή στις κάλπες τον Νοέμβριο: 68,9% αρνητικές γνώμες, 29,5% θετικές 

Συμφωνία για το 3ο Μνημόνιο: 70,2% αρνητικές γνώμες, 28,7% θετικές 

Εκ νέου σχηματισμός κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ: 71,4% αρνητικές γνώμες, 25,4% θετικές

Το 39,2% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ποσοστό 36,5% θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά μια βαθιά κρίση και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανέλθει και μόνο το 21,3% θεωρεί πως η κρίση είναι παροδική!