Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η κυρία Γεννηματά σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι όταν αρνήθηκε να δεχθεί νέες περικοπές στις συντάξεις στο χθεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών εκείνος «της κούνησε το δάχτυλο για πόσες περικοπές έκαναν στις συντάξεις».

«Σήμερα όμως γίνονται περικοπές γιατί εκείνος τις συμφώνησε. Του είπα ότι έχει απόλυτη ευθύνη και οξύνθηκαν τα πνεύματα. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να κουνάς το δάχτυλο όταν έχεις γυρίσει την πλάτη στην εθνική συνεννόηση».

Όπως είπε η κυρία Γεννηματά έχει επισημάνει ότι πιστεύει στον διάλογο και όταν η χώρα βρέθηκε σε οριακή κατάσταση το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να παίξει έναν ρόλο- που δέχθηκε επικρίσεις από τους βουλευτές του- για το καλό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε στο παρελθόν είχει καλέσει τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη ότι δεν θα γίνουν εκλογές τουλάχιστον μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, να αλλάξουν τα βαριά μέτρα και να μην γίνει χειρότερο το μνημόνιο για τους πολίτες.

«Δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, επέλεξε να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τη συμφωνία που πέτυχε με τους βουλευτές και τη στήριξη που του δώσαμε».

Μάλιστα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως προσχηματική τη χθεσινή κίνηση του κ.Τσίπρα για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Ήρθε και μας είπε να κάνουμε δύο επιτροπές. Χρειαζόταν να κάνουμε συμβούλιο υπό τον ΠτΔ για να κάνουμε δύο επιτροπές και να παρακάμψουμε τις διαδικασίες της Βουλής;» είπε και πρόσθεσε: 

«Αν δεν μπορεί να περάσει τα μέτρα είναι άλλο ζήτημα. Να το πει. Είναι άλλο να έρχεται και να λέει εγώ είμαι κυβέρνηση. Εγώ ως αντιπολίτεση είμαι υποχρεωμένη να βάλω κόκκινη γραμμή. Και το έκανα. Είπα όχι στη μείωση των συντάξεων»

Καταλήγοντας η κυρία Γεννηματά έριξε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να διαχειριστεί το νέο μνημόνιο με οριακή πλειοψηφία.

«Ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη που επέλεξε να διαχειριστεί αυτό το μνημόνιο με οριακή πλειοψηφία. Ας κυβερνήσει. Δεν είναι ευθύνη της Αντιπολίτευσης να κυβερνά».