Πολύ βαρετό και ανούσιο περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

«Είναι μαρτύριο να συζητάμε 7 ώρες και να λέμε ανούσια πράγματα» δήλωσε ο Β. Λεβέντης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

«Δηλαδή μιάμιση ώρα που πρωτομίλησε ο Τσίπρας ανέλυε το προσφυγικό και έλεγε όλα αυτά που γράφουν οι εφημερίδες». Μετά από ένα πεντάλεπτο διάλλειμμα άρχισε να αναλύει το ασφαλιστικό χωρίς να λέει κάποιο σχέδιο αλλά μόνο τους κινδύνους που γεννώνται. Δεν έλεγε σχέδιο πώς θα το αντιμετωπίσει ούτε στο προσφυγικό ούτε στο ασφαλιστικό».

Στη συνέχεια είπε ότι ζητήθηκε από τους αρχηγούς να υπογράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν που να λέει ότι δεν δέχονται μειώσεις στις συντάξεις. Ο Β. Λεβέντης δήλωσε ότι στράφηκε προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και του είπε «από ποιους το ζητάμε» και ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας της προεδρίας ως θεσμού αν γίνουν οι μειώσεις, για να πάρει την απάντηση ότι «το ευχόμαστε», πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λεβέντη. «Για να κάνουμε ευχές ερχόμαστε εδώ;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Δεν ξέρω από που θα το ζητάγαμε. Ο Τσίπρας θεωρούσε ότι αυτό είναι ένα όπλο προς τους δανειστές».

«Εγώ παρακολουθούσα άναυδος ανθρώπους που θα έπρεπε να έχουν ευθύνη και σοβαρότητα να είναι κατώτεροι των περιστάσεων», είπε στη συνέχεια περιγράφοντας το κλίμα στο συμβούλιο των αρχηγών ενώ αποκάλυψε ότι είχε και ένταση με τον πρωθυπουργό.

«Και εγώ με τον Τσίπρα τσακώθηκα κάποια στιγμή γιατί μου έλεγε μην με διάκοπτετε. Μα λέω άλλο σας ρώτησα άλλο απαντάτε», είπε.

«Θα φανεί», απάντησε σε σχόλιο του Γ.Παπαδάκη για το ότι το ΚΚΕ κατηγορεί την Ε.Κ. ότι θα γίνει λάγος για το θέμα των συντάξεων, και ανταπέδωσε λέγοντας ότι «το ΚΚΕ έχει υπάρξει λαγός το 89 για τον Μητσοτάκη». «Στην Ένωση Κεντρώων δεν έχουν γεννηθεί ακόμα λαγοί. Αυτό το είδος ζώου δεν το έχουμε στην Ένωση Κεντρώων», πρόσθεσε.