της Αρτεμις Παραδείσου  

Στους κόλπους των βουλευτών που "πήρε" από το ΠΑΣΟΚ εστιάζονται οι έρευνες των επιτελών του πρωθυπουργού για πιθανές απώλειες στη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό.

Πρώτη στη λίστα των υπόπτων είναι η βουλευτής Λαρίσης, Άννα Βαγενά, η οποία έμεινε στην ιστορία γιατί ορκίστηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για μία μέρα, καταψήφισε το μνημόνιο και ακολούθησε τη δική της πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η σιωπή της το τελευταίο διάστημα και οι αραιές παρουσίες της στη Βουλή έχουν κάνει καχύποπτους όσους έχουν εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα να παρακολουθούν τις κινήσεις των βουλευτών και να δίνουν κλίμα στους συνεργάτες του. 

Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί και τα ξεσπάσματα του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος θεωρείται απρόβλεπτος. "Μέχρι σήμερα έχει πει πολλά, σχεδόν τα πάντα, αλλά έχει κάνει λιγότερα" σημειώνει με νόημα στις σχετικές συζητήσεις βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Παρολαυτά έχει τον κρητικό βουλευτή από κοντά, ώστε να είναι σε θέση να του αλλάξει γνώμη αν χρειαστεί. Να το προσπαθήσει, τουλάχιστον. 

Αντίθετα, υπεράνω υποψίας είναι αυτή την περίοδο η Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλας) και ο Μάρκος Μπόλαρης (Α' Θεσσαλονίκης), που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ λίγα ερωτηματικά υπάρχουν για τη Νίνα Κασιμάτη (Β΄Πειραιά) και τον Θεόδωρο Παραστατίδη (Κιλκίς).

Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι οι δύο τελευταίοι παρότι διαφωνούν με την πολιτική δε θα αναλάβουν το κόστος να είναι εκείνοι που θα ρίξουν την κυβέρνηση για πολλούς λόγους με κυριότερο τον εξής: κόβουν τις σχέσεις με την Αριστερά και ξέρουν ότι είναι είναι αδύνατο να γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ