Μια ακόμα ομολογία για τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής αποτελεί  η πρόσφατη ομιλία του βουλευτή της Χ.Α. στο νομό Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, στην Τοπική Οργάνωση Σπάρτης.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής δίνει οδηγίες σε όσους παρευρίσκονται στην ομιλία του και τους μεταφέρει την εντολή του Αρχηγού σε σχέση με το ποια εικόνα θα πρέπει να δείχνουν προς τα έξω.

Λέει μεταξύ άλλων ότι «στην τελευταία κοινοβουλευτική σύνοδο που είχαμε, ο Αρχηγός μάς ξεκαθάρισε, δεν ξέρω πόσοι την είχατε δει, πόσοι καταλάβατε αυτά που είπε ο Αρχηγός. Πρώτον αποκηρύσσουμε το κάθε τι συνάδει με τον εθνικοσοσιαλισμό. Αυτά τελείωσαν για τη Χρυσή Αυγή. Εμείς είμαστε Ελληνες εθνικιστές, το διακηρύττουμε και αυτό βγάζουμε προς τα έξω. Το τι πιστεύει ο καθένας μέσα του μπορεί να το κρατήσει και δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα, αλλά στη Χρυσή Αυγή​ είμαστε Ελληνες εθνικιστές».

Ενδεικτικό της δράσης της οργάνωσης είναι άλλο σημείο της ομιλίας του όπου λέει: «Η δύναμή μας δεν είναι στα μπράτσα, ρε παιδιά. Χρειάστηκε κάποια εποχή να τα χρησιμοποιήσουμε και αυτά. Ε, ας πούμε την αλήθεια, η εποχή αυτή ξεπεράστηκε. Από δω και πέρα θα μιλήσουν και τα μπράτσα, αλλά κυρίως θα μιλήσει η γλώσσα».


Δείτε το βίντεο