ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από λάθος βοηθού η «μάχη» Τσίπρα- Νταβούτογλου στο Τwitter

Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου 2015, 19:44 / Ανανεώθηκε 30 Νοεμβρίου 2015, 19:20
Από λάθος βοηθού η «μάχη» Τσίπρα- Νταβούτογλου στο Τwitter
Facebook Twitter Whatsapp

Σε λάθος του βοηθού του, διαχειριστή του λογαριασμού του στο Twitter απέδωσε έλληνας αξιωματούχος την σύντομη διαδικτυακή διαμάχη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε λάθος του βοηθού του, διαχειριστή του λογαριασμού του στο Twitter απέδωσε έλληνας αξιωματούχος την σύντομη διαδικτυακή διαμάχη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

'Οπως αναφέρει το Reuters, βοηθός στο γραφείου του πρωθυπουργού έγραψε κατά λάθος πράγματα, τα οποία, ειπώθηκαν ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Νταβούτογλου ιδιωτικά και δεν ήταν προορισμένα να βγουν δημοσίως και γιαυτό σβήστηκαν. 

Η μάχη των tweets ξεκίνησε στη μέση της συνόδου κορυφής μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή, όταν εμφανίστηκε ένα μήνυμα στο Twitter του Αλέξη Τσίπρα για τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους.

 

Ένα δεύτερο Τweet ήρθε μετα από λίγο στο όνομα του Τσίπρα που αναφέρονται στα παρ' ολίγον εναέρια επεισόδια μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροπλάνων πάνω από το Αιγαίο, λέγοντας: «Αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι εξωφρενικό και απίστευτο".

Ένα τρίτο tweet πρόσθεσε: ''Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε''.

Κάνοντας μια σύνδεση με την εισροή των προσφύγων και άλλων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα φέτος, ένα τέταρτο tweet δήλωσε: Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επανήλθε σε ένα tweet, λέγοντας: Οι Παρατηρήσεις σχετικά με τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι σε αρμονία με το πνεύμα της ημέρας Αλέξη: Ας επικεντρωθούμε στα θετικά σημεία της ατζέντας μας. 

Ο πόλεμος των λέξεων απότομα σταμάτησε αργά την Κυριακή, όταν τα tweets αφαιρέθηκαν από τον αγγλικό λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας εικασίες ότι θα μπορούσε να έχει παραβιαστεί, αν και τα σχόλια ήταν ακόμα στο λογαριασμό της ελληνικής γλώσσας του τη Δευτέρα το πρωί.

«Ήταν λάθος. Ο κ. Τσίπρας όντως είπε αυτό στον Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά σε ιδιωτική συζήτηση. Δεν έπρεπε να γίνουν γνωστά δημοσίως και γιαυτό σβήστηκαν» τονίζει έλληνας αξιωματούχος.