Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Φλαμπουράρης αφού διευκρίνισε, ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία, έσπευσε να επισημάνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα μπορούσε να αποδεχθεί 4 - 5 σημεία από τις προϋποθέσεις της Ένωσης Κεντρώων. «Μπορεί να υπάρξει μία δυνατότητα συνεργασίας», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας

Εκτιμώντας ότι δεν «βλέπει» κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησης, ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με την ανάπτυξη ενός διαλόγου με την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Την ΝΔ την αφήνω εκτός, γιατί είναι ένα εντελώς νεοφιλελεύθερο κόμμα» εξήγησε εν συνεχεία.

Ταυτόχρονα είπε ότι ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος ότι θα υπάρξουν 11 διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία. Για ΠΑΣΟΚ ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε:

Δεν μπορεί ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να είναι συνεχώς μέσα στον πυρήνα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ελπίζω ότι θα αλλάξει.

Για τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, είπε ότι «υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία, που στηρίζεται κυρίως στο ότι έχουμε συνειδητοποιήσει και οι δύο δυνάμεις σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και πόσο δύσκολα είναι τα προβλήματα». Άρα, πρόσθεσε, «νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για οποιοδήποτε θέμα μπει στη βουλή». Παράλληλα, για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν πριν έχουν εξουδετερωθεί. «Δεν ήρθαμε στην κυβέρνηση για να βάλουμε τα θέματα κάτω από το χαλί , ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε όλα προβλήματα και τα δύσκολα» ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Φλαμπουράρης.

Πάντως, ο κ. Φλαμπουράρης κατέστησε σαφές ότι η δυνατότητα συνομιλιών με τα υπόλοιπα κόμματα ελαχιστοποιήθηκε μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών του Σαββάτου.