Την άποψη ότι  «δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε πως «ο Παπανδρέου είχε 160 βουλευτές και έπεσε» ενώ για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τόνισε πως «η αντιπολίτευση λέει ότι ο Τσίπρας αρνιόταν τα πάντα πριν από έναν χρόνο. Ήταν μία επιλογή που αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη.  Το ότι ένας ηγέτης σήμερα ,αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό, έχει μία τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μία συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει για την πατρίδα του και την κοινωνία», είπε και πρόσθεσε πως «ο Τσίπρας ανέλαβε μία πρωτοβουλία. Ας την κρίνει ο ελληνικός λαός». 

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης "δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση".

Για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση "δεν έχει καταλήξει ακόμα" ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι "με κοντόφθαλμες επιλογές".

Υπογράμμισε πως "η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές" και πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας".