Διαφωνίες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση Μάρδα ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έπρεπε να έχουν εφαρμόσει τα μέτρα του μνημονίου. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για τα σκληρά μέτρα που καλείται να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως η σημερινή κατάσταση οφείλεται στη δειλία που επέδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Το τραγικό λάθος στην ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο της δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενοι, τρέναρε η εφαρμογή των μέτρων, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

Σε άλλο σημείο, συγκρίνοντας την Ελλάδα με την Τουρκία, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «τα μέτρα που επέβαλε η Τουρκία ήταν ελαφρύτερα από αυτά που επιβάλλαμε εμείς».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει γρήγορα τα μέτρα, παρά τη διαφωνία της με αυτά.

Σεβαστάκης: Διαφωνώ με τον Μάρδα

Ο βουλευτής τουλ ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης διαφώνησε με την άποψη Μάρδα. 
 
Μιλώντας στο Ακραίως στον ΣΚΑΙ και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως «δεν είναι σωστό να πάρουμε δεδομένα τα μνημόνια και να λέμε έπρεπε να τρέξουν περισσότερο».