Την πεποίθηση ότι τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα είχε τελειώσει με το ασφαλιστικό εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε στην ραδιοφωνική εκπομπή ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, προσθέτοντας ότι το κυρίαρχο ζήτημα με το ασφαλιστικό είναι να βρεθούν τα χρήματα. 

Σε σχέση με την δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρδα για τα μνημόνια και το πως δεν εφαρμόστηκαν σωστά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Λοβέρδος τόνισε:

Δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται αυτές τις φωνές. Ας τον αφήσουμε απερίσπαστο να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για τα θέματα που συνδέονται με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ασκούν έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, γιατί, όπως, επισήμανε ΄΄πρώτον θα τελειώναμε με το δεύτερο πρόγραμμα το Φλεβάρη και δεύτερον στηρίξαμε την στροφή 180 μοιρών που από Grexit το γύρισε στο μενουμε στο ευρώ. Γιατί το Grexit τότε ήταν η κύρια επιλογή''. 

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στο ζήτημα του ασφαλιστικού λέγοντας ότι ''θα είχαμε τελειώσει το Φεβρουάριο με το ασφαλιστικό, αλλά στηρίξαμε τον Τσίπρα για να μην πάει τη χώρα στα βράχια. Το ασφαλιστικό δεν είναι ζήτημα διαλόγου και τεχνικών θεμάτων. Είναι θέμα χρημάτων. Ο προϋπολογισμος μιλά για πόρους 400 εκατ. και πρέπει να τα βρουν''.

''Παρακολουθώ το ασφαλιστικό από το 2010, τα ζητήματα τα τεχικά είχαν λυθεί, σήμερα υπάρχει μόνο ένα ζήτημα που θα βρουν τα λεφτα. Λένε ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αλλάξει την αρχιτεκτονική του δομή. Ποια δομή να αλλάξει''; πρόσθεσε.

Όπως επίσης συμπλήρωσε ''Το ασφαλιστικό δεν είναι ζήτημα που θέλει παραπάνω από 5-6 ημέρες σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες των ταμείων. Εγινε πριν από λίγες ημέρες το συμβούλιο για το ασφαλιστικό. Εσείς νομίζετε ότι τους κάλεσε να πουν τεχνικά ; Τους κάλεσε για να βάλουν πλάτη για την περικοπή''. 

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για μια μελέτη για το ασφαλιστικό που φανέρωνε ιδιαίτερα ευοίωνα: ''Οι τεχνοκράτες λένε ότι είναι ζήτημα πόρων για το ασφαλιστικόΗ μέλετη που έγινε το 2014 απέδειξε ότι είχαμε μια διάρκεια ζωής 30 ετών. Οι δανειστές για τις κύριες συντάξεις δεν ζητούσαν αλλαγές. Ζητούσαν να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για το επικουρικό''. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον νόμο που είχε περάσει εκείνος το 2010:

Τίποτα δεν μπορεί να περάσει αν δεν φας το ξύλο της αρκούδας. Εγω τον έκανα το νόμο λοιδορούμενος. Και μάλιστα τον συζητούσα 9 μήνες πριν τον φέρω στη Βουλή.

Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε: ''Τότε είχαμε κατευθυντήρια αρχή όχι αύξηση των εισφορών, αντίθετα μείωση των εισφορών. Τώρα αντιθέτως πάνε στην αύξηση των εισφορών''.