Την ανάγκη διευρυμένης οικουμενικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ο Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως το κόμμα του δεν προτίθεται να συμμετάσχει μόνο του σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο σε μια οικουμενική μαζί και με τη ΝΔ, γιατί μόνο έτσι θα είναι σοβαρή η εικόνα της χώρας. «Τώρα, να προσθέσω άλλη μια τσόντα στον Τσίπρα, θα γίνω γελοίος ο ίδιος σε ρόλο Κουβέλη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 «Ονειρεύονται κάποιοι καρβέλια» είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: 

Δηλαδή ονειρεύονται κάποιοι ότι θα μπορούσα εγώ που μπήκα τώρα στη Βουλή να σηκώσω τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος. Δηλαδή βγάζει έξω την ουρά του ο Θεοδωράκης ο οποίος ψήφισε τα μνημόνια, βγάζει την ουρά του το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε το βάρος των μνημονίων επειδή είδανε ότι χάνουνε δύναμη και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Φεύγουν από τον Τσίπρα βουλευτές και θα ‘ρθω εγώ να τους καλύψω. Δηλαδή να παίξω το ρόλο του χαζού… τώρα έρχονται και λένε "παίξε το ρόλο του Κουβέλη".

«Εγώ θα συνεισφέρω την πρόταση που συνεισφέρω για να γίνουμε σοβαρή χώρα γιατί  και τώρα να πάω με τους εννιά βουλευτές πάλι μπορεί να βγουν και άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ να φύγουν και να πάει τζάμπα. Εκείνο που προτείνω είναι να μπει η ΝΔ στη κυβέρνηση. Αυτά τα δύο κόμματα  δε πτώχευσαν τη χώρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ …», πρόσθεσε.