Για αφελληνισμό και ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών μέσω της ανακεφαλαιοποίησης κατηγορεί την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό.

Η κυρία Μπακογιάννη καταλογίζει στην κυβέρνηση κακούς χειρισμούς και την κατηγορεί γιατί όπως επισημαίνει παρέλαβε τράπεζες με αυξημένο κρατικό έλεγχο και τις παρέδωσε με εξευτελιστικό τίμημα σε ξένους επενδυτές, κόντρα στην ιδεολογία της. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, η αξία των μετοχών του δημοσίου μειώθηκε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης από 25 δισ. ευρώ σε 500 εκατ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση αποδέχθηκε την ανακεφαλαιοποίηση χωρίς όριο τιμής και δέχτηκε να συμμετάσχουν μόνο ξένοι επενδυτές. Επομένως, ακόμα κι αν αυξηθούν οι τιμές στο μέλλον, το κράτος δεν θα κερδίσει τίποτα απ' ότι έχασε, ενώ οι ξένοι - στην πλειοψηφία τους κερδοσκοπικά funds - ελέγχουν πια τις τράπεζες με μόλις 5 δις ευρώ» υπογραμμίζει η κυρία Μπακογιάννη.

Τέλος, ρωτά τον πρωθυπουργό κατά πόσο εξυπηρετεί το δημόσιο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των νέων ξένων επενδυτών είναι distressed funds καθώς και αν γνωρίζει ποιοι είναι οι νέοι μέτοχοι.