Αρραγές μέτωπο υπέρ της Κυβερνητικής πολιτικής συγκροτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το σύνολο του νομοσχεδίου, δε διαφαίνεται πολεμικό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να εκφράσει διαφωνίες σε διατάξεις του νομοσχεδίου κυρίως στο σκέλος των περικοπών , όχι όμως και να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να εκφραστούν προσωπικές πικρίες , όπως εκείνες του Στάθη Παναγούλη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν βουλευτές που να έχουν εκφράσει διαφωνίες ή να έχουν επιδείξει πολεμική διάθεση έναντι της ακολουθούμενης πολιτικής κάτι που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στην Κυβέρνηση, ότι και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα περάσει χωρίς απώλειες.

Δεν μπορεί πάντως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει την τελευταία στιγμή κάποια διαρροή αντίστοιχη με εκείνη του κ Παναγούλη, ο οποίος χωρίς να έχει εκφράσει την όποια διαφωνία αποφάσισε να καταψηφίσει.