current views are: 8

1 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:35

Βενιζέλος: Θα βλέπετε τη διαπραγμάτευση για το PSI και θα προσκυνάτε

Τη διαπραγμάτευση για το PSI «θα τη  με το κυάλι και θα την προσκυνάτε», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια.

Δημοσίευση 12:35’

Τη διαπραγμάτευση για το PSI «θα τη  με το κυάλι και θα την προσκυνάτε», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια.

Τη διαπραγμάτευση για το PSI «θα τη  με το κυάλι και θα την προσκυνάτε», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας ότι «υπερβαίνει τα θεσμικά όρια του ρόλου του» με όσα υποστηρίζει για το PSI.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι τη ρύθμιση για το χρέος «θα την παίρνατε ούτως ή άλλως» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ευνουχίζετε την διαπραγμάτευση για το χρέος».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα «γιατί ο Τσίπρας πυροδότησε την πολιτική ένταση αναζητώντας δήθεν συναίνεση» και εκτίμηζσε ότι «στην πραγματικότητα το έκανε γιατί δεν θέλει την συναίνεση, ούτε την αλλαγή του ετερόκλητου σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τον αφήνει πολιτικά ανεξέλεγκτο επιδιώκει να ψηφιστούν χειρότερες ρυθμίσεις από αυτές που έφτυνε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο κλίμα της αντιμνημονιακής δημαγωγίας. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει την αντιπολίτευση».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «εθνική δημαγωγία» την πρόταση Τσίπρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να διατυπωθεί κοινή θέση όλων των κομμάτων για τη μη μείωση των συντάξεων.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «είναι προκλητικό και ανιστόρητο» να συγκρίνει κανείς την κατάσταση της χώρας με το 2009 με την κατάσταση του 2014 και του 2015. «Ας σκεφτεί ο καθένας αν σήμερα είμαστε καλύτερα ή χειρότερα. Προφανώς είμαστε πολύ χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε «γιατί η επιλογή Τσίπρα είναι να συνενώσει σε μία νομοθετική δέσμη τις αναγκαίες δημοσιονομικές αλλαγές με την θεσμική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος;». «Γιατί η επιτάχυνση των διαδικασιών, η αίσθηση επείγοντος πίεσης από τα έξω, δίνουν την εικόνα μίας δήθεν μεταρρύθμισης που δεν την στηρίζει η αντιπολίτευση», είπε και πρόσθεσε: «υπό συνθήκες ύφεσης μπορείς να μιλήσεις σοβαρά για το νέο ασφαλιστικό;».

«Αν το μακροοικονομικό περιβάλλον ήταν διαφορετικό, αν η δυναμική της οικονομίας ήταν αυτή που ήταν 12 μήνες πριν, θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε το ασφαλιστικό», σημείωσε ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν έθεσε το ζήτημα των πλωτών hot spots ώστε η μεταφορά να γίνεται όχι μέσω Ελλάδος, αλλά μέσω οποιουδήποτε ευρωπαϊκού λιμένα». «Όλα πρόχειρα, όλα χύμα», σχολίασε.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε και δεν διαπραγματεύεται τίποτα. Η εξαέρωση, ο αφελληνισμός του τραπεζικού συστήματος είναι παλαιό σχέδιο αν διαβάσει κανείς παλαιότερα κείμενα του Γ. Βαρουφάκη, και είναι αποτέλεσμα της απουσίας διαπραγμάτευσης. Έτσι συμβαίνει και στο ασφαλιστικό. Μην διαπραγματεύεστε άλλο κύριοι της κυβέρνησης».

Ζήτησε ακόμη «να ανασυσταθεί η εξεταστική που κάνατε την προηγούμενη Βουλή και να τα εξετάσει όλα για να διασκεδάσει λίγο ο λαός και να γελάσει λίγο το χείλι του από τα ψέματα και τις ανακολουθίες».


σχετικα αρθρα