Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ. Ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, ενημερώνοντας τους βουλευτές για το περιεχόμενο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός αποβλέπει στην πόλωση και όχι στη συνεννόηση, ενώ σημείωσε ότι χρησιμοποίησε το προσφυγικό ζήτημα για ξεκάρφωμα , προκειμένου να συγκαλέσει το συμβούλιο.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό που προκάλεσε την σύσκεψη των αρχηγών είναι το ασφαλιστικό , το άγχος του κυρίου Τσίπρα είναι κομματικό, είναι το άγχος του στην ψήφιση του ασφαλιστικού, δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων, του αρκεί μόνο να ψηφιστεί.. είναι ένας απίστευτος πολιτικός αμοραλισμός» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλακιωτακης με αφορμή τς όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντικοινωνικές πολιτικές του ενώ συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ τάσσεται κατά των μειώσεων συντάξεων κ επιτέθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για κάλπικη συνεννόηση. 

«Αυτό που ξέχασε να πει ο κ. Τσίπρας είναι ότι ξεπούλησε το τραπεζικό σύστημα. (...) Αντί να πανηγυρίζουν, ας φτιάξουν την απολογία τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: 

Μετά τις κάλπικες υποσχέσεις, ανακάλυψε την  κάλπικη συνεννόηση μέσα από το το συμβούλιο αρχηγών... Ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε. 

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, επεσήμανε ότι «καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και τα πρωτογενή ελλείμματα. (...)» και σημείωσε πως «αποκαλύπτει μια ανελέητη πολιτική φόρων», όπως η αύξηση στον ΦΠΑ, στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, στην εισφορά αλληλεγγύης, στη φορολόγηση των ενοικίων. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση επίσης ότι «κόβει δραματικά τις κοινωνικές δαπάνες» και αναφέρθηκε στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ, τη μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και του επιδόματος θέρμανσης.