Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την «βροχή» τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τις «Βοσκήσιμες Γαίες».

«Καταλύεται η Διοίκηση από κομματικούς στρατούς. Καταλύεται ο κοινοβουλευτισμός από εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες. Κατά τα άλλα ζητείται συναίνεση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι περιλαμβάνονται 21 τροπολογίες άσχετες με το αντικείμενο του σχεδίου νόμου και ανέφερε ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια της κακής νομοθέτησης σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα.

«Επιπλέον με εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες», σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η Κυβέρνηση»:

1. Τροποποιεί το σύστημα επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου ο κ. Φίλης να αναδείξει σε θέσεις ευθύνης κομματικούς "ημετέρους"

2. Επανακαθορίζει τον τρόπο διοίκησης των ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, Ο.Σ.Υ. προκειμένου ο κ. Σπίρτζης να αναβιώσει προσφάτως καταργηθείσες θέσεις διοίκησης ώστε να διορίσει "ημετέρους" σε αυτές

3. Παρατείνει όλες ανεξαιρέτως τις συμβάσεις καθαρισμού δημοσίων κτιρίων μέχρι 31.12.2016, αφού βέβαια ο κ. Βερναρδάκης προώθησε τις επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες σε άλλες υπηρεσίες”.