current views are: 11

1 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση22:44

Καμμένος: Θα διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία – Έχουν λογική κάποιες προτάσεις του Λεβέντη

Αισιόδοξος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να διευρυνθεί εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Δημοσίευση 22:44’

Αισιόδοξος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να διευρυνθεί εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Αισιόδοξος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να διευρυνθεί εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως οι περισσότερες κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση κυβέρνησαν με οριακή πλειοψηφία. «Άρα οι 153 βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης είναι σταθερή και αρκετά ισχυρή πλειοψηφία. Οι βουλευτές αυτοί ήξεραν τι θα χρειαστεί να ψηφίσουν» είπε και συνέχισε:

Όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί ο αριθμός αυτός μπορεί να μεγαλώσει.

Σχολιάζοντας τα εσωκομματικά της ΝΔ, τόνισε πως «με στεναχωρεί η εικόνα της απόλυτης διάλυσης». «Κάποιοι από εκεί μέσα θεωρούν πως αφού ψήφισαν ναι στο μνημόνιο, πρέπει να ψηφίσουν και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό. Δεν θα θελήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση και να βγει η χώρα από το ευρώ», είπε ο κ. Καμμένος που εκτίμησε πως ορισμένοι βουλευτές μπορούν είτε να συνταχθούν με τους ΑΝΕΛ ως συνεργαζόμενοι, είτε να παραμείνουν ανεξάρτητοι.

«Ξέρω πρόσωπα και γνωρίζω πως αν αύριο εκλεγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόεδρος δεν θα κάτσουν εκεί. Θα δημιουργηθούν νέα κόμματα ή θα μπουν σε άλλα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο Σαμαράς ήταν αυτός που έφερε στη ΝΔ τις μεταγραφές από την ακροδεξιά. Αν η ΝΔ απαλλαγεί από το σύστημα Σαμαρά και τους ακροδεξιούς που λυμαίνονται το κόμμα, τότε μπορεί ακόμα και ολόκληρη η ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στην Βουλή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επανερχόμενος στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στάθηκε και στο ΠΑΣΟΚ. «Είπα πως δεν συνεργάζομαι με το ΠΑΣΟΚ αλλά με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Αν η κ. Γεννηματά απαλλαγεί από τα βαρίδια και στη θέση τους μπουν νέα παιδιά τότε υπάρχει περιθώριο συνεργασίας» επεσήμανε.

Εμφανίστηκε θετικός και στο ενδεχόμενο συνεργασίας και με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, λέγοντας πως κάποια από τα 9 προαπαιτούμενα που τίθενται από το κόμμα, έχουν λογική.

Έσπευσε να τονίσει πως οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν στην κυβέρνηση αλλά δεν είναι επαγγελματίες της εξουσίας. «Δεν θα έμενα αν η κυβέρνηση υιοθετούσε τις απόψεις Φίλη. Δεν θα μείνω αν ο πρωθυπουργός δώσει ασυλία στον Βενιζέλο για τα υποβρύχια. Δεν θα μείνω αν περάσει ο όρος Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. Αν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Βενιζέλος εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση» σημείωσε.

Διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις. «Δεσμευτήκαμε και εγώ και ο κ. Τσίπρας, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας. Τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα αφορούν τις περικοπές των συντάξεων. (…) Κάναμε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διότι μια ευρεία πλειοψηφία σχετικά με το ασφαλιστικό είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού».

Απαντώντας σε όσους τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό επεσήμανε πως είναι «αστείο να με αποκαλούν έτσι, την ώρα που έφυγα από τη ΝΔ γιατί δεν ήθελα να συμπλεύσω με τη ΝΔ του Σαμαρά, του Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη. Είναι αστείο η κ. Γεννηματά, η συνεργάτης του βιβλιοπώλη και του αρχηγού της ΕΠΕΝ να με κατηγορεί». 

Πάντως, εκτίμησε πως εάν γίνουν εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, θα επικρατήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Και συνέχισε λέγοντας πως η αναβολή στις εκλογές αποσκοπεί να μειωθεί το προβάδισμά του.«Στη καλύτερη περίπτωση περίπου 200.000 άνθρωποι θα ψηφίσουν τις εκλογές της ΝΔ. Αν τελικά αυτές γίνουν. Θεωρώ πως δεν θα γίνουν, όμως. Ο Σαμαράς και τα παρακλάδια του θέλουν να διαλύσουν το κόμμα. Πιστεύω πως ο κ. Μεϊμαράκης έχει το προβάδισμα και αυτό θέλουν να ανατρέψουν οι υπόλοιποι», εείπε χαρακτηριστικά.

Άφησε εξάλλου αιχμές κατά του Νίκου Νικολόπουλου, αποδίδοντας την αποχώρησή του στο ότι δεν πήρε κυβερνητική θέση. «Δεν φοβάμαι πως κάποιος από τους ΑΝΕΛ θα πάρει τον δρόμο του Νικολόπουλου. Αν είχε πάρει κυβερνητική θέση θα τα ψήφιζε όλα τα μέτρα» τόνισε.

Επέμεινε επίσης ότι ο διοικητής της ΕΥΠ θα πρέπει να παραιτηθεί με αφορμή την υπόθεση Πανούση. «Η ΕΥΠ είναι μια υπηρεσία εθνικής αποστολής και με θλίβει αυτή η εικόνα. Αυτοί οι διάλογοι που βγήκαν στη δημοσιότητα είναι απόρρητοι και κανείς δεν δικαιούται να τα παίρνει στο σπίτι του» σημείωσε.


σχετικα αρθρα