«Πόλεμο» κατά πάντων εξαπολύει στο εξής ο Αλέξης Τσίπρας: Kόμματα της αντιπολίτευσης με έμφαση στο παλαιό πολιτικό σύστημα, μέσα ενημέρωσης που πρωτοστατούν στην «κίτρινη» κριτική εις βάρος της κυβέρνησης, διαπλοκή -όλοι θα μπουν στο «μύλο» της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τα ΜΜΕ ειδικότερα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προϊδέαζαν εξάλλου με... ονόματα το προσεχές διάστημα (χωρίς άλλες διευκρινίσεις), αλλά από χθες, ακόμη, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να στείλει πλείστα όσα μηνύματα: Για όσους έπαιρναν δάνεια χωρίς έλεγχο μόνο και μόνο «επειδή είχαν την δυνατότητα να ελέγχουν την κοινή γνώμη», για τις Λίστες (παλαιές και νέες) κ.α.

Ταυτοχρόνως, ο πρωθυπουργός επεχείρησε να πλήξει έτι περαιτέρω την αξιοπιστία και κυβερνησιμότητα της ΝΔ («τρεις μήνες ούτε εκλογές δεν μπορεί να κάνει...»).

Διαπιστώνοντας ταυτόχρονα τη στρατηγική επιλογή της Φώφης Γεννηματά για υψηλότατους τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αντεπιτεθεί κάνοντας την αρχή στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, και δίνοντας συνέχεια χθες το μεσημέρι: «Ουρά και δεκανίκι» της ΝΔ κατάντησε το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε.

Και κάπου εκεί μας βρήκε και ο διάλογος με τον Φρανσουά Ολάντ. «Τι γίνεται με το ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί την ΝΔ;», φέρεται να ρώτησε με ενδιαφέρον ο Φρανσουά Ολάντ, με το συνομιλητή του να απαντά, «συμβαίνουν αυτά στην πολιτική». «Δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω...», είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Γάλλος Προέδρος, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει πως δεν θέλει τη γαλλική συνδρομή στο θέμα αυτό, αντιθέτως την θέλει ούτως ώστε «να αποφύγει τα εμπόδια του Β. Σόιμπλε».

Διάλογος που προκάλεσε τη μήνι του ΠΑΣΟΚ και που σίγουρα θα έχει συνέχεια σήμερα.

Μια πολεμική κατάσταση που θα έχει ως έμμεσο αποτέλεσμα, τη συσπείρωση της πλειοψηφίας, αποδεικνύοντας έτσι ότι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης μπορεί και να είναι οι «153» (όχι ότι θα έλεγε «όχι» το Μέγαρο Μαξίμου και σε λίγους ακόμη βουλευτές, που θα ήθελαν να προσχωρήσουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο....).