Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εργασίας για την αποπληρωμή των δανείων του Μεγάρου Μουσικής, αλλά και την καταβολή των οφειλόμενων αμοιβών στους εργαζομένους του, κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Παναγούλη:

«Σε πρόσφατη συνέντευξή του (Καθημερινή, 29/11/2015), ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Ιωάννης Μάνος ανέφερε ότι τα δάνεια του Μεγάρου προς την Εθνική Τράπεζα ανέρχονται σε 300 εκατομμύρια ευρώ, όταν η αξία του κτιρίου που στεγάζεται το Μέγαρο υπερβαίνει τα 900 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την αδυναμία του φαραωνικού αυτού οργανισμού να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των δανείων του, το ελληνικό δημόσιο, ως εγγυητής, ανέλαβε την εξόφληση αυτών, καταρρίπτοντας έτσι τον μύθο του ευεργέτη-ιδρυτή και διαχειριστή, ενώ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:

1. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για την διευθέτηση των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής προς τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία του οργανισμού;

2. Ποια είναι η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο του υπερχρεωμένου Μεγάρου;

3. Μέχρι πότε ο αγρίως φορολογούμενος έλληνας πολίτης θα χρεώνεται την ματαιοδοξία ενός εκδότη και των κληρονόμων του να συνεχίζουν να διοικούν τον οργανισμό, τη στιγμή που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τους μισθούς των εργαζομένων του;

4. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το υπουργείο Εργασίας σε σχέση με την καταβολή των οφειλόμενων αμοιβών στους εργαζόμενους του Μεγάρου Μουσικής;»