Πύρα κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, παροτρύνοντας τους, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, να ''αφήσουν τα μαχαιρώματα γιατί θα θρηνήσουμε και άλλα θέματα από τις πλημμύρες'' . 

Επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Μανιάτη και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μανώλη Όθωνα και τον υπεύθυνο του Τομέα Υποδομών Γιάννη Οικονομίδη, η κα Γεννηματά επισκέφθηκε περιοχές της Δυτικής Αθηνάς. 

Η Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε και τα σημεία που πλημμύρισαν κατά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εδώ στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό, βλέπουμε την αδράνεια της Κυβέρνησης και του Κράτους. Η κατάσταση είναι επείγουσα. Θα θρηνήσουμε θύματα αν ξεκινήσουν οι βροχές.

Καλά θα κάνουν ο υπουργός Υποδομών και η Περιφερειάρχης να αφήσουν τα μεταξύ τους «μαχαιρώματα» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους να δράσουν άμεσα, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η θωράκιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της δυτικής Αθήνας.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει από χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, αλλά χρειάζεται να ολοκληρωθεί και να αξιολογηθεί όλο το έργο που έχει γίνει, προκειμένου να φτιάξουμε ένα σύγχρονο master plan και να μην ξαναδούν οι κάτοικοι της περιοχής να καταστρέφονται οι περιουσίες τους και κυρίως να μην κινδυνέψουν και άλλες ζωές.

Τον Οκτώβριο και με αφορμή τις πλημμύρες στην Αθήνα και τους θανάτους τριών πολιτών, υπήρχε ένας ''πόλεμος'' δηλώσεων ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και την περιφερειάρχη Αττικής, με την Ρενα Δούρου να ρίχνει ευθύνες στο υπουργείο.

Στις 23 Οκτωβρίου, απεστάλη στα ΜΜΕ κοινή ανακοίνωση των δύο, στην οποία γίνονταν λόγος για ''ανυπόστατα και αβάσιμα δημοσιεύματα''.

Στην ίδια ανακοίνωση επεσήμαναν ότι η συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και της Περιφέρειας Αττικής είναι άριστη, σημειώνοντας πως οι αρμοδιότητες των δύο φορέων είναι απόλυτα διακριτές και υπάρχει μία κοινή προσπάθεια απέναντι σε χρόνιες παθογένειες και αυθαιρεσίες που δεν μπορούν να αλλάξουν σε λίγους μήνες.

Ανέφεραν, επίσης, πως επιχειρείται η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της πραγματικότητας και σε βάρος της συλλογικής προσπάθειας για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.