Επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε «πολιτικό κουφάρι της ιστορίας», όσο και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα οποία υποστήριξε ότι είναι είτε προσκολλημένα είτε διχασμένα, εξαπέλυσε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νέου κρατικού προϋπολογισμού, η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού τόνισε:

Η μείζονα αντιπολίτευση αποδείχτηκε πολιτικό κουφάρι της ιστορίας. Όσο για την ελάσσονα αντιπολίτευση βρίσκεται και αυτή είτε προσκολλημένη σε αρχαϊκές ιδεολογίες είτε βαθιά διχασμένη διότι ποτάμια χωρίς πηγή ιδεών και αξιών δεν υπάρχουν.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα ένα ξεκάθαρο σημαντικό πολιτικό πλεονέκτημα, να στρέψει την προσοχή του στην οικονομία και στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας ώστε να κάνει αυτό που καμία πολιτική δύναμη της χώρας δεν έκανε με σοβαρότητα τις τελευταίες δεκαετίες».

«Η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας και η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να αποτελούν το πρώτο ζητούμενο για την οικονομία και την κοινωνία τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να πετύχουμε έξοδο από την κρίση και αύξηση της απασχόλησης», υπογράμμισε η υφυπουργός.