Επίθεση στην Ε.Ε για τους όρους που θέτει στην Ελλάδα προκειμένου να τη βοηθήσει εξαπέλυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε ότι ενώ «Ζούμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης οδηγούμαστε  στον ενεχυροδανειστή.
"Εγώ όλους αυτούς πλέον Γιούνκερ, Όλι Ρεν, Μέρκελ τους βλέπω σαν τον Ροντ Στάιγκερ στην ταινία ''Ο ενεχυροδανειστής''. Έρχονται να πάρουν τα πάντα, κρύψτε τα δαχτυλίδια στο πορτοφόλι σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι είναι  έτοιμος να συζητήσει ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από την τελωνειακή ένωση με παραμονή μόνο στη νομισματική ένωση.

Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για ακόμα μια φορά για την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων υπογραμμίζοντας ότι η ασυνεννοησία κάνει όλο και πιο επαχθείς τους όρους που μας θέτει η Ευρώπη.  «Το νέο σκληρό πρόγραμμα που μας επιβάλλεται –μπροστά στο οποίο το περυσινό μοιάζει με σχολική εκδρομή- είναι γιατί δε συνεννοηθήκαμε εκ των προτέρων. Όσο εμείς δε συνεννοούμαστε τόσο αυτοί θα βρίσκουν φεγγίτες ανοιχτούς από τους οποίους θα εισβάλλουν στη χώρα και θα αφαιρούν εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία».

Τέλος ο πρόεδρος  του ΛΑ.Ο.Σ. πρόβλεψε οτι ο Ιούνιος του 2011, θα είναι ο χειρότερος μήνας των τελευταίων δεκαετιών και ζήτησε  όλοι να βάλουν  όλοι τα δυνατά τους  για να ελαφρυνθούν  οι συνέπειες από αυτόν το μήνα.