Λύση στο γόρδιο δεσμό της συγκρότησης του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που αποτελεί προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του νόμου των νέων τηλεοπτικών αδειών που ψηφίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, προσπαθεί να δώσει η Διάσκεψη των Προέδρων.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή της συνεδρίαση, αποφασίστηκε μέχρι τις 20 του Δεκέμβρη να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, για να υπάρξει συναίνεση και να βρεθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 για την ανανέωση των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής.

Από τις 20 του μήνα ως και τα τέλη του χρόνου η Διάσκεψη θα έχει αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της προκήρυξης των νέων αδειών τηλεοπτικής συχνότητας.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ της κυβέρνησης της μείζονος αντιπολίτευσης, πηγές της Προεδρίας της Βουλής, ήταν κατηγορηματικές λέγοντας ότι «θα βρεθεί κοινός τόπος».

Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία, τόνιζαν πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπορεί να δεσμευτεί σε πρόσωπα, έως την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα. 

Αξίζει να επισημανθεί πως το ίδιο διάστημα η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει και για τα μέλη του ΑΣΕΠ, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν αναρτημένοι πίνακες με τους επιτυχόντες στους διαγωνισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν.