Στην αντεπίθεση πέρασε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά τις πρωινές δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά για αδράνεια της κυβέρνησης και του κράτους σε σχέση με τα αντιπλημμυρικά έργα και τα ''μαχαιρώματα'', όπως τα χαρακτήρισε, ανάμεσα σε Δούρου και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με την κ. Δούρου:

Θα περίμενε κανείς από την πρώην υπερνομάρχη Αττικής του ΠΑΣΟΚ από το 2002 ως το 2007, περισσότερη υπευθυνότητα και το κυριότερο: περισσότερη μνήμη. Αλλά είναι φανερό ότι δεν διαθέτει τίποτε από τα δύο και προτιμά τις άνευ ουσίας "περιοδείες" δημοσιότητας, σχολιάζοντας ανερυθρίαστα τις χρονίζουσες αντιπλημμυρικές ελλείψεις των ετών και της δικής της απραγίας και αβελτηρίας.

Από το δε δήμαρχο, θα επιτελούσε πραγματικά την αποστολή για την οποία τον εξέλεξαν οι δημότες, αν, αντί να παίζει το ρόλο του κομπάρσου σε κομματικά events, όπως το σημερινό, επεξεργαζόταν και κατέθετε προς έγκριση στην Περιφέρεια, τις αντιπλημμυρικές μελέτες που χρειάζεται η πόλη του.

Και οι δύο λειτουργούν αντιπαραγωγικά.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται με σύστημα και σοβαρότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, για την προώθηση όλων των απαραίτητων για την αντιπλημμυρική προστασία έργων.

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά σε περιοδεία της σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας είχε εξαπολύσει την δική της επίθεση στην Ρένα Δούρου και στον υπουργό Υποδομών Χ. Σπίρτζη:

Εδώ στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό, βλέπουμε την αδράνεια της Κυβέρνησης και του Κράτους. Η κατάσταση είναι επείγουσα. Θα θρηνήσουμε θύματα αν ξεκινήσουν οι βροχές.

Καλά θα κάνουν ο υπουργός Υποδομών και η Περιφερειάρχης να αφήσουν τα μεταξύ τους «μαχαιρώματα» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους να δράσουν άμεσα, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η θωράκιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της δυτικής Αθήνας.