Περίπου στις 15 Ιανουαρίου τοποθέτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας την ανάγκη ευρείας συζήτησης με τους κοινωνικούς φορείς. 

«Όχι γιατί η κυβέρνηση θέλει να το ξεφορτωθεί, αλλά επειδή είναι ένα σοβαρό ζήτημα, ένα εθνικό ζήτημα, προκειμένου να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα χωρίς μείωση στις συντάξεις», τόνισε στον Real fm η Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι «προς αυτήν την κατεύθυνση είναι φυσικά και ο διαπραγματευτικός αγώνας τον οποίο δίνει η κυβέρνηση». 

Στο ερώτημα πώς θα καλυφθεί η εξοικονόμηση ύψους 1,8 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) που έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο μέτρο για τις πρόωρες συντάξεις και την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. «Κάποιοι το απορρίπτουν, κάποιοι το συζητάνε. Εμείς το επιδιώκουμε. Είναι σε διαδικασία διαπραγμάτευσης», είπε η κ. Γεροβασίλη για την πρόταση αύξησης των εργοδοτικών εισφορών. Στο σχόλιο ότι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών είναι ένα αντιαναπτυξιακό μέτρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις είναι από χέρι αντιαναπτυξιακό μέτρο, επίσης, ιδίως μετά από 11 συνεχείς μειώσεις συντάξεων».
 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση έχει αποφέρει καρπούς, όπως έγινε με την πρώτη κατοικία, και άρα η κυβέρνηση έχει λόγους να πιστεύει ότι δεν θα οδηγηθούμε σε μείωση συντάξεων. «Σε κάθε περίπτωση όμως, έχει χαραχθεί ήδη η εθνική κόκκινη γραμμή για τη μη μείωση των συντάξεων και επ΄ αυτού εργάζεται σταθερά η κυβέρνηση. Και επ΄ αυτού ζητά και τη στήριξη. Και καλό θα ήταν όταν θα έρθουν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το σκεφθούν σοβαρότερα» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Τι λέει για συνεργασίες και «κοινοβουλευτική ενίσχυση»

Για το ζήτημα της διεύρυνσης και το ενδεχόμενο των συνεργασιών, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε:

Είναι άλλο πράγμα η συνεργασία, άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση, είναι άλλο πράγμα η οικουμενική και είναι άλλο πράγμα η στήριξη στη Βουλή από ευρύτερες δυνάμεις, είτε πολιτικές είτε στο επίπεδο βουλευτών, σε νομοσχέδια. Το τελευταίο, λοιπόν, είναι αυτό το οποίο λέω και αυτό το οποίο έλεγα στη δήλωσή μου, ότι δεν αποκλείεται να δούμε. Διότι ακούγεται η πολύ μεγάλη συζήτηση τον τελευταίο καιρό, ότι η κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία της, η κυβέρνηση αποδυναμώνεται, ότι η κυβέρνηση θα πέσει κ.λπ. Τα οποία είναι μυθεύματα, δεν βασίζονται πουθενά, δεν υπάρχουν στοιχεία περί αυτού.

Η κυρία Γεροβασίλη απέρριψε  το πολιτικό «φλερτ» με τον Βασίλη Λεβέντη, σημειώνοντας ότι «ο κ. Φλαμπουράρης είπε την προσωπική του άποψη». «Είναι μια άποψη και αυτή. Είναι στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής ενίσχυσης της πλειοψηφίας. Δεν μιλάει κανείς για συγκυβέρνηση και για κυβερνητική συνεργασία. Αυτό είναι άλλο θέμα. Κυβερνητική συνεργασία, κυβέρνηση οικουμενική, όσο και αν το θέλουν κάποιοι δεν πρόκειται να δουν» τόνισε.