Επίσκεψη στην Ειδομένη πραγματοποίησε σήμερα η Ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη μαζί με τον Βουλευτή Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά.
 
Αφορμή αυτής της επίσκεψης αποτέλεσε η συμμετοχή της κ. Σπυράκη σε ομάδα Ευρωβουλευτών οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι θα βρίσκονται στα Σκόπια προκειμένου να ενημερώσουν το Ευρωκοινοβούλιο για ζητήματα που αφορούν την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.

Στα πλαίσια αυτής της συμμετοχής και για να υπάρχει άμεση ενημέρωση αποφασίστηκε η επίσκεψη στο σημείο εξόδου των προσφύγων, στο οποίο ως γνωστόν πρόσφατα έχει τοποθετηθεί φράχτης, που εμποδίζει τη διέλευση των παράνομων οικονομικών μεταναστών.

Από την επίσκεψη και από την ενημέρωση η οποία έγινε από τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης κα. Ξανθίππη Σουπλή έγινε αντιληπτό ότι η κατάσταση πλέον βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Η δημιουργία, δε, του φράχτη έχει επιδεινώσει τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι άμεσα πρέπει να δοθεί λύση με πρωτοβουλίες της Κεντρικής Διοίκησης, η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα απλά τρέχει πίσω από τα γεγονότα, χωρίς μάλιστα να έχει κατορθώσει να εκμεταλλευτεί τις Ευρωπαϊκές δυνατότητες χρηματοδότησης.