Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα έχει, την Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30, συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. John Kerry.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις των δύο Υπουργών προς τους εκπροσώπους του Τύπου, περί ώρα 13:35.

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Kerry με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στις 11:40, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναμένεται θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και το ζήτημα της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης αναμένεται επίσης να είναι και το ενεργειακό καθώς ήδη έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση από την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς τον περασμένο Απρίλιο κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον με τον κ. Κέρι και την αποστολή στη συνέχεια στην Αθήνα του ειδικού απεσταλμένου του Στέητ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια.