Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Όπως είπε «χρειάζεται υπέρβαση. Το μεροδούλι-μεροφάι της διαπραγμάτευσης -με έμφαση στο μεροδούλι και λιγότερη στο μεροφάι- δεν θα μας βγάλει εύκολα από την κρίση. Χρειάζεται υπέρβαση... δεν έχει χρόνο η χώρα. Εγώ θα έλεγα σε όλους μας, και στην κυβέρνηση -διότι η αντιπολίτευση δεν ξέρω αν ακούει κιόλας- θαρσείν χρη, διότι οι καιροί, όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι, ου μενετοί».

«Υπάρχει, πράγματι, κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Δεν είναι δυνατό ενάμιση μήνα σχεδόν μετά τις πρόσφατες εκλογές να τίθεται θέμα σε αυτήν εδώ τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας αν θα πέσει η κυβέρνηση, έστω και αν είναι η χώρα που, σε κάθε εκλογές, το βράδυ των αποτελεσμάτων συζητούσαμε για τις επόμενες. Και το γεγονός ότι από το στρατόπεδο το κυβερνητικό δόθηκε αφορμή για να διογκωθούν τέτοιες συζητήσεις κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Άλλο θέμα να πει κανείς "κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν βαριά μέτρα και ως εκ τούτου προκύπτει ανάγκη διεύρυνσης κοινωνικής και πολιτικής βάσης που θα στηρίξουν αυτά τα μέτρα". Άλλο το ένα και άλλο το άλλο» είπε ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεβαζοντας τους τόνους στη συνέχεια είπε: «Η εναλλαγή ρόλων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης απ’ το «ναι σε όλα» στο «όχι σε όλα» και τούμπαλιν διογκώνει την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, η οποία πλέον είναι οριακή».