current views are: 9

4 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:09

Βλέπει Τσίπρα και Κοτζιά ο Τζον Κέρι για τρομοκρατία, Κυπριακό και ενεργειακά

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι θα διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξιμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Δημοσίευση 07:09’

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι θα διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξιμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι θα διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξιμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις 11.40. Στη συνέχεια θα συναντηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Νίκο Κοτζιά. 

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις των δύο Υπουργών προς τους εκπροσώπους του Τύπου. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναμένεται θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και το ζήτημα της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης αναμένεται επίσης να είναι και το ενεργειακό καθώς ήδη έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση από την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς τον περασμένο Απρίλιο κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον με τον κ. Κέρι και την αποστολή στη συνέχεια στην Αθήνα του ειδικού απεσταλμένου του Στέητ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια.


σχετικα αρθρα