''Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθεί και πάλι στα πόδια της η Ελλάδα'' υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κερι στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στο προσφυγικό ζήτημα.

«Εκτιμώ τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα στον οικονομικό τομέα. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθεί η Ελλάδα πάλι στα πόδια της και να ανακτήσει την ελπίδα. Η Ελλάδα είναι κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, πόλος συνεργασίας» δήλωσε ο κ. Κέρι.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Κέρι στην Ελλάδα «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή» προσθέτοντας: «υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην περιοχή όπως γνωρίζετε και είναι πολύ σημαντικό να εξεύρουμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό».

«Να είστε βέβαιος» είπε, «άλλωστε βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να εξεύρουμε οδούς και λύσεις για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή.

«Χαίρομαι πολύ που είμαι στην Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία επί θεμάτων ασφαλείας. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε πολύ σημαντικές προκλήσεις ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό» είπε ο κ. Κέρι, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητούσαν και αργότερα. 

Ο Τζον Κέρι στην συνέχεια βρέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Νωρίτερα ο αμερικανός ΥΠΕΞ είχε επισκεφθεί το Δίκτυο Μεταναστών «Μέλισσα» στην πλατεία Βικτωρίας.