Τα χρέη και τα άδεια ταμεία της Νέας Δημοκρατίας ''έδειξε'' ως προτεραιότητα του αρχηγού που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Γκιουλέκας.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΝΔ οδεύει προς τις εκλογές με άδεια ταμεία και ανοικτά ερωτήματα για το κόστος των εκλογών, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε ότι αυτό αποτελεί μια τεράστια συζήτηση και επέκρινε "όσους είχαν την ευθύνη για τα οικονομικά του κόμματος".

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Φυσικά αναλαμβάνει η ΝΔ την ευθύνη για τα οικονομικά της δεν μπορεί να τη μεταθέσει αλλού και πρέπει οπωσδήποτε ο νέος αρχηγός που θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες το πρώτο πράγμα που θα φροντίσει να είναι αυτό. Δεν μπορεί ένα κόμμα που καταρρέει οικονομικά να μπορέσει να αποτελέσει αξιόπιστη πολιτική δύναμη.

Ο κ. Γκιουλέκας χαρακτήρισε "φιάσκο" την προηγούμενη αποτυχημένη εκλογική διαδικασία, είπε ότι δεν χρειάζονταν δύο μήνες προεκλογικής περιόδου και εξέφρασε την ελπίδα ότι στις 20 Δεκεμβρίου όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

"Ακόμα και το ενδεχόμενο να ξανασυμβεί το ίδιο θα ήταν καλύτερα να μην το επιχειρήσουμε. Ας πάμε για το Πάσχα από τώρα για να τελειώνουμε" σχολίασε χαριτολογώντας. 

 Υπογράμμισε, ότι σε περίπτωση διάσπασης του χώρου της κεντροδεξιάς ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να αποτελέσει η ΝΔ μια εναλλακτική πρόταση, τη στιγμή που -όπως επισήμανε- στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα πράγματα είναι τραγικά δύο μήνες μετά τις εκλογές.

 Για το ασφαλιστικό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση απέτρεπε με τις δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε προσπάθεια για την εξυγίανση του συστήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "κάποτε συζητούσαμε ως ανέκδοτο ότι θα μπορούμε να μιλάμε για συντάξεις των 300 και 400 ευρώ". 

Τέλος, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υπάρξει διάλογος και συμφωνία για τα κρίσιμα ζητήματα, ο κ. Γκιουλέκας είπε η κυβέρνηση αναζητά την εθνική γραμμή την ώρα που "βουλιάζει" και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς "σε προσχηματικό πολιτικό διάλογο".