Αυξημένες με το ρυθμό της γεωμετρικής προόδου εμφανίζονται οι καταθέσεις και τα ακίνητα που ξέχασε να δηλώσει στον πόθεν έσχες του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει κατά προτεραιότητα την υπόθεση του υπουργού, το ποσό που δεν δηλώθηκε στην αρχική δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση του 2011, ξεπερνά κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης εμφανίζεται στις δηλώσεις που έκανε για τις επόμενες χρονιές, να έχει συμπεριλάβει άλλα 800.000 ευρώ καταθέσεις και 38 επιπλέον ακίνητα. Συνολικά δηλαδή από την αρχική του δήλωση λείπουν, περί τα 1,8 εκατ. ευρώ και δεκάδες ακίνητα.

Ο κ. Σταθάκης σε χθεσινή του δήλωση υποστήριξε πως πρόκειται για λογαριασμούς της μητέρας του με συνδικαιούχους τον ίδιο και τον αδερφό του. «Αυτό δηλώθηκε το 2013, ενώ το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς», είπε χαρακτηριστικά  και σημείωσε ότι  στα προσωπικά του ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη. «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», αναφέρει στη δήλωσή του.

Ωστόσο υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων για τον όγκο και το μέγεθος της απόκρυψης δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για την ουσία των λεγομένων του υπουργού. Και αυτό γιατί σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες στο τροποποιημένο πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη υπάρχουν ακίνητα μέσα στην πόλη των Χανίων στα οποία μάλιστα το ποσοστό που κατέχει ξεπερνά κατά πολύ το 3% και αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 60%.

Πάντως η αρμόδια επιτροπή, έχει ήδη λάβει απόφαση να ελέγξει τη συγκεκριμένη υπόθεση κατά προτεραιότητα και να προχωρήσει ακόμα και στο άνοιγμα λογαριασμών χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα. Αυτό σημαίνει πως οι ορκωτοί λογιστές μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτοι και σε σύντομο σχετικά χρόνο στην διερεύνηση της υπόθεσης.