Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου, με αφορμή τη μήνυση κατά της εταιρίας που είχε αναλάβει τις εκλογές της ΝΔ που κατέληξαν σε φιάσκο. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη του σήμερα κατηγόρησε τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ότι αρνείται να καταθέσει τη μήνυση. 

«Έκανα νέο γράμμα χθες προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ που παραμένει ο κ. Παπαμιμίκος –γιατί μπορεί να έχει το κώλυμα αλλά προεδρεύει- και ζήτησα να γίνει η μήνυση. Ο κ. Γεωργιάδης είπε όχι, ο κ. Παπαμιμίκος λέει όχι, η νομική υπηρεσία κατηγορηματικά αρνείται. Κι εγώ ερωτώ: Θα συγκαλύψουν κάτι; Φοβούνται να μπει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μέσα; Και αν αυτοί αισθάνονται ότι εγώ έχω την ευθύνη γιατί το φοβούνται; Εγώ λοιπόν το ζητώ. Και ζητώ το κόμμα να καταθέσει τη μήνυση», είπε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κατηγόρησε για εμμονή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς το πρόσωπό του. 

«Ειλικρινά όμως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω γιατί έχω μάθει να σέβομαι και να τιμώ ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην Παράταξη», πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως «είναι ψέμα πως εγώ αρνήθηκα την υποβολή μήνυσης και αν ισχύει το αντίθετο, ας βγει να το αποδείξει. Διαφορετικά τον καλώ να ανακαλέσει. Ας μην ξεχνά, ότι εγώ ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να ασκηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που ήδη σήμερα εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής».

Συμπλήρωσε δε πως «εκπλήσσομαι που ως πρώην Πρόεδρος αλλά και Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αγνοεί ότι σύμφωνα με το Άρθρο 9 παρ. 2 υποπαρ.13 του Καταστατικού, το κόμμα εκπροσωπείται δικαστικά και εξώδικα μόνο από τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι ο μοναδικός που μπορεί να υποβάλει σχετική μήνυση ή να δώσει τη σχετική εξουσιοδότηση».