Απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη Βουλή. 

Επιδιώκουμε τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση και επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά δεν φλερτάρουμε με απόψεις οικουμενικών λύσεων, τόνισε και επεσήμανε ότι «μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς στο πηδάλιο, δημιουργεί αργά αλλά σταθερά την απεμπλοκή από τις πολιτικές λιτότητας».

«Πηγαίνοντας προς τις εκλογές του Ιανουαρίου, φροντίσατε να μην υπάρχει συμφωνία, ενώ είχατε ναρκοθετήσει τα πάντα. Γνωρίζατε πολύ καλά, ότι δεν θα βγαίναμε στις αγορές την άνοιξη που μας πέρασε, και είδατε τις εκλογές με ανακούφιση σαν απόδραση από μια εφιαλτική κατάσταση», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποστήριξε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν ριζοσπαστική, «γιατί απαντά στον πυρήνα του προβλήματος που ήταν τα "κόκκινα" δάνεια, τα οποία ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα της διαπλοκής, που έδινε δάνεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις δάνεια σε ορισμένα συμφέροντα».

Ακόμα κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη στάση θα κρατήσει στην συζήτηση για το χρέος, λέγοντας σε υψηλούς τόνους: «Αλήθεια, ισχυρίζεστε ακόμα ότι το χρέος είναι βιώσιμο;»

Τέλος, σχολίασε και τα εσωκομματικά της ΝΔ λέγοντας ότι είναι οξύμωρο να μην έχει γίνει συνέδριο και να υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι και να μην κάνουν προτάσεις.