current views are: 8

4 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:21

Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει την αποστασία»

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις δηλώσεις περί διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Δημοσίευση 15:21’

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις δηλώσεις περί διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις δηλώσεις περί διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει την αποστασία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και συνέχισε:

Εμπλέκουν τον ΠτΔ σε μικροκομματικά παιχνίδια, τον καλούν να ξεπεράσει τον συνταγματικό του ρόλο. 

«Να πούμε ψέματα στο λαό ότι δεν θέλουμε μείωση των κύριων συντάξεων, ότι δεν θέλουμε τίποτα βλαπτικό αλλά τι να κάνουμε δεν μπορέσαμε να το καταφέρουμε παρά τη σκληρή διαπραγμάτευση», είπε.

Παρόλα τούτα, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η κυβέρνηση τρέφεται από την κατάσταση της αντιπολίτευσης κι αφού είπε πως ο ίδιος εύχεται και ελπίζει ότι η ΝΔ θα βρει το δρόμο της και θα ολοκληρώσει τις εσωκομματικές διαδικασίες, κατηγόρησε την κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη αυτή την εκκρεμότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνει «μία χυδαία προσπάθεια παρέμβασης στο εσωτερικό των κομμάτων».

«Δεν λέω για το ΠΑΣΟΚ, όπου ο κακός είναι ο Βενιζέλος για τα πάντα, «κάρφος εις τον οφθαλμόν σας», αλλά ο καλός Καραμανλής, ο κακός Σαμαράς, ο καλός Λεβέντης ο κακός Θεοδωράκης;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως είναι «επικίνδυνη η σύνδεση του μνημονίου με το προσφυγικό» και έκανε λόγο για «επικίνδυνα παιχνίδια με την Τουρκία».

Εξάλλου, ο βουλευτής κατήγγειλε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση Πανούση, όπως επίσης και πλήρη απαξίωση των ανεξάρτητων αρχών. Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση αδιαφορία για την πραγματική οικονομία.


σχετικα αρθρα