Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας «ανήθικο» το να ζητεί συναίνεση ο κ. Τσίπρας.

Ο γαλάζιος βουλευτής βρήκε ευκαιρία να απαντήσει στον πρωθυπουργό για τα όσα καταλόγιζε στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην περσινή συζήτηση του προϋπολογισμού. Όπως υπενθύμισε ο Β. Κικίλιας ο νυν πρωθυπουργός είχε αναφέρει τότε: «Όποια παιχνίδια και να παίξετε, σε συνεργασία με την τρόικα και τους δανειστές, δεν θα ξεγελάσετε κανέναν. Για μας δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει. Είναι το δικό μας «there is no alternative» που έλεγε κάποτε η Θάτσερ». 

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ χρησιμοποίησε μια άλλη φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ, σύμφωνα με την οποία «Το πρόβλημα με τον σοσιαλισμό είναι ότι στο τέλος σάς τελειώνουν τα χρήματα των άλλων».

Ακόμα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό πατώντας πάνω στη σανίδα του λαϊκισμού και είπε ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα «είναι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 5.7 δισ. ευρώ, επιβολή νέων φόρων, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κύριες και επικουρικές, σε επιδόματα, εφάπαξ, ΕΚΑΣ, επίδομα θέρμανσης».