Δεν ζητήσαμε την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα γιατί θεωρούμε ότι η Ευρώπη μπορεί να λύνει τα προβλήματά της, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsamed.

«Την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μεταρρυθμίσεις που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και συνέχισε: 

Φαντάζεσθε ένα πρόγραμμα σαν το ελληνικό να είχε εφαρμοσθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα; Θα ήταν απόλυτα καταστρεπτικό. Γι' αυτό και χρειάζεται μια σειρά μεταρρυθμίσεων, για να αποφύγουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, δε, τόνισε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις συμφωνίες και αντιμετωπίζει με αμεσότητα το όλο πρόβλημα».

Όσο για το ευρύτερο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ιταλό υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησης Σάντρο Γκότζι, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «ο Ματέο Ρέντσι και ο Αλέξης Τσίπρας ανήκουν, στην Ευρώπη, σε δύο διαφορετικές μεν, αλλά συγγενικές πολιτικές οικογένειες , αλλά υπάρχουν κοινοί στόχοι και ο διάλογος είναι χρήσιμος. Για παράδειγμα, η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων».