Για προσπάθεια σπίλωσής του κάνει λόγο ο Δημήτρης Τσουκαλάς, αναφερόμενος στη δήλωσή του για την Ειδομένη το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Star για τον μετανάστη από το Μαρόκο που πέθανε από ηλεκτροπληξία

«Με θλίψη και οργή παρακολουθώ την προσπάθεια σπίλωσής μου, με στόχο προφανώς και τον ΣΥΡΙΖΑ , που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» σημείωσε και πρόσθεσε:

Αφορμή η παρέμβασή μου στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου για τον φρικτό θάνατο ενός ανθρώπου, ενός Μαροκινού, που κάηκε ζωντανός στα ηλεκτροφόρα σύρματα στην προσπάθειά του να αναζητήσει μία καλύτερη ζωή.

«Η γνωστή μονταζιέρα ξέρει καλά τη δουλειά της. Με κοπτοραπτική απομόνωσαν φράση μου την ώρα που εξέφραζα τον αποτροπιασμό μου για το γεγονός» επεσήμανε στη συνέχεια. 

Ο κ. Τσουκαλάς σημειώνει ότι «τα φαντάσματα του παρελθόντος, τολμούν και αναφέρονται στο πρόσωπό μου όταν σε όλους είναι γνωστοί οι αγώνες μου στο αντιπολεμικό κίνημα. Όταν σε όλους είναι γνωστές οι απόψεις μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τους φράχτες της φρίκης, και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

«Όταν σε όλους είναι γνωστοί οι αντιφασιστικοί και αντιρατσιστικοί μου αγώνες. Δεν είναι απορίας άξιο,  είναι ντροπή» καταλήγει. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο κ.  Τσουκαλάς είχε πει ότι στην Ειδομένη «γίνεται μάχη μεταξύ διαφόρων φυλών. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαθλιωμένοι και κουρασμένοι, τα πάντα θα τους φταίνε. Σε κάποιες ημέρες από τώρα το θέμα θα έχει τελειώσει στην Ειδομένη», είπε και συνέχισε:

Τι να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους; Να τους αφήσουμε στα σύνορα; Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να φύγουν προς τα πάνω (σ.σ. Κεντρική Ευρώπη). Οι απέναντι (σ.σ. οι σκοπιανοί), έχουν βάλει ηλεκτροφόρα σύρματα και ο άλλος κάηκος. Δηλαδή είχαμε ψητό Μαροκινό. (...) Τον έψησαν τον άνθρωπο τον έκαψαν. Κάηκε πάνω στο ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα.