Όταν γράφαμε χθες ότι στο Μαξίμου υπάρχει γκρίνια για τους υπουργούς που «πληγώνουν» την κυβέρνηση, δεν είχαμε υπ όψιν μας τον Γιώργο Σταθάκη, παρά την ανακοίνωση του Γιώργου Βαρεμένου πως το «πόθεν έσχες» του παρουσιάζει προβλήματα. Πριν περάσει όμως η μέρα, ο υπουργός οικονομικών προστέθηκε στον κατάλογο. Όχι γιατί με τις δηλώσεις του δημιουργεί προβλήματα και αδυνατεί να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης, αλλά γιατί αποδεικνύεται και ξεχασιάρης και επιπόλαιος. 

Όποιος ψάξει το παρελθόν του Σταθάκη, θα εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι υπήρξε περιφρουρημένο μέλος του ΚΚΕ, όπως έχει γράψει ο Δημήτρης Δανίκας που έχει ζήσει και γνωρίζει καλά τον Περισσό, επειδή επρόκειτο να πάει στις ΗΠΑ μελετώντας το ιστορικό του σχεδίου και της βοήθειας Μάρσαλ.

Ο Σταθάκης κατάγεται από αυτοδημιούργητη οικογένεια εφοπλιστών. Δεν το συζητάμε ότι μπορεί να έχει συμμετοχές σε πολλά ακίνητα και λογαριασμούς.  Εξάλλου, ουδείς ανέφερε ότι τα απέκτησε κατά τη διάρκεια της βουλευτικής ή της υπουργικής του θητείας. Ούτε κανείς μπορεί να φανταστεί ότι τα απέκρυψε ηθελημένα για να μην τροφοδοτήσει τα κακεντρεχή σχόλια περί… εκατομμυριούχων αριστερών. 

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ελέγχεται γιατί στις δηλώσεις «πόθεν έσχες»  διαπιστώνονται διαφορές ύψους 800.000 ευρώ και συμμετοχές σε περίπου 38 ακίνητα και όλα αυτά μετά και από την συμπληρωματική δήλωση που υπέβαλλε για την χρήση του 2011, στην οποία είχε εντοπιστεί και το αδήλωτο 1 εκ. ευρώ, προκαλεί έντονο εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο σύνολο των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου. Χωρίς υπερβολή, τους κάνει τα νεύρα… τσατάλια. 

Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις επικοινωνιακά μια τέτοια είδηση που δίνει πηχυαίους τίτλους και εξιτάρει τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες. Το να ξεχάσεις, υπουργός ών, να δηλώσεις 1,8 εκατ. ευρώ και συμμετοχή σε 38 ακίνητα, δίνει τροφή για συζητήσεις επί συζητήσεων στα καφενεία και τα καφέ. Και μετά, άντε να ξεμπλέξει. Και ο υπουργός και η κυβέρνησή του. Ειδικά όταν διαπιστώνεται έλλειμμα επικοινωνίας όπως αναφέραμε χθες.