Χωρίς εκπλήξεις και απώλειες αναμένεται η σημερινή ψηφοφορία γα τον προϋπολογισμό στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι είναι υφεσιακός και φέρνει νέα μέτρα 4 δισ. Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να προκαλέσει Κυβερνητική κρίση.

Εκτός απροόπτου  θα καταψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές Στάθης Παναγούλης, και Νίκος Νκολόπουλος καθώς και το σύνολο της αντιπολίτευσης. 

Και μπορεί η σημερινή διαδικασία να είναι ανώδυνη για το Μαξίμου, ωστόσο η κρίσιμη μάχη θα είναι όπως όλα δείχνουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Τόσο η  κυβέρνηση όσο και ο υπουργός Εργασίας επιχειρούν μέσα από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να προκρίνουν την ανάγκη να υπάρξει κοινωνική ειρήνη και πολιτική σταθερότητα. Ζητούν από το Κουαρτέτο ελαστικότητα και χρόνο προσαρμογής. Ωστόσο από την τελευταία συνομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους δανειστές δεν βρέθηκε σημείο επαφής , καθώς το Κουαρτέτο επιμένει σε πολύ σκληρά μέτρα. 

Σε συνομιλία του newpost με βουλευτές της συγκυβέρνησης εκφράστηκε δυσαρέσκεια για τη στάση των εταίρων έναντι των αιματηρών απαιτήσεων αλλά μέχρι στιγμής κανένας βουλευτής δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να προκαλέσει κυβερνητική κρίση , ειδικά εάν τεθεί το δίλημμα ή ψηφίζουμε το ασφαλιστικό ή δεν πληρώνουμε συντάξεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ακόμα πιο δύσκολα θα γίνουν τα πράγματα όταν οι δανειστές θα ανοίξουν το φάκελο εργασιακά.